Uutiset:

Onko tiedossa hyviä bileitä? Linkitä ne kalenteriimme!

Main Menu

Rikrakin nopeusmittarin pyörittäjä

Aloittaja ranze, 28 kesäkuu 22, 16:46:29

« edellinen - seuraava »

ranze

25% olis jo tosi tarkka. Nyt viisari nousee vaivoin.. ei siitä paljoa pysty päättelemään. Positiivista on että skaala riittäis 440 km/h saakka. Pannun ollessa kyseessä ei lopu mittarista skaala hevillä.

Tuon 23 hampaisen kanssa ei kuitenkaan voi sotkea mitään muuta, on se niin tiheä verrattuna muihin.

Lohduttavaa kuulla etten ole ainoa mittarikokoelman omistaja. Tää on sitä vertaistukea.  ;D

Vielä jos haluaa kerätä lisää niin tuo Daytonan mittari on ainakin kalibroitavissa. Kokoelman arvo nousis heti parilla sadalla. Joku sanoi että huono sellainen harrastus, johon ei saa uppoamaan kaikkia rahojaan? Mua vaan tökkii tuo nestekidenäyttö. Jos sille tielle lähtee niin kohta on levyjarrutkin.  :oOnly a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

Lyytinen

Sori en pysty auttamaan, mutta jorisen silti.

Nimittäin minulla on shovelissa kyllä muuten tarkka mittari, mutta etusessa oleva pyörittäjä menee aina paskaksi kun erehdyn peruuttamaan. Unohdan sen joka vuosi ja korjaan nopeusmittarin vain rikkoakseni ekalla lenkillä pyörittäjän. Tulisi edes sadeputki, että voisin pähkäillä juurisyyn.

Vuosia on ollut ajatuksena, että sorvailen adapterin jolla saan tosi pienen askelmoottorin kytkettyä orggis nopeusmittariin. Siihen joku parin taalan yhden kortin tietokone väliin ja vaikka takarattaan hampaista hall-sensorilla signaali. Sitä vaan en tiedä saanko tehtyä 20-luvulla vaiko meneekö ensi vuosikymmenelle.

Todella omituista, että mikään kaupallinen taho ei ole keksinyt moista.

ranze

Jospa se sun mittari jumittaa peruutettaessa?
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

ranze

Pyörittelin mittareita patteriporalla. 2:1 mittari näyttää puolet 1:1 mittarin vauhdista samalla pyörityksellä.

Eli kyllä ne kunnossa ovat. Eihän tässä ole päätä eikä häntää.  :o ::)
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

shoveltimppa

Lainaus käyttäjältä: ranze - 02 heinäkuu 22, 15:56:46

Kun pyörittäjä on paikoillaan ja vaijerista koittaa pyörittää, se vaikuttaa jämerältä. Ei siis pyöri tyhjää. Samoin pöydällä olevassa pyörittäjässä ei ole esim. hammasratas irronnut akselistaan.


Vaikka käsin pyörittelemällä ei missään tunnu olevan luistoa, niin olisiko kuitenkin mahdollista, että ajaessa joku  paikka luistaa?

ranze

Ei kai se luistaisi aina tasan puolet? Pikemminkin luisto näkyisi viisarin nykimisenä tai epämääräisenä näyttönä, jota nyt ei ole.

Pähkäilin että jos siellä on väärä mato.

Niin sille kuuluvan parin pitäisi olla pidempi kuin tuo mun 23 hampainen (5.78cm). Eli siinä tapauksessa tuo ei yllä kunnolla hampaille. Ja esim 13 hampainen menis syvemmälle (5.94cm). Tuostahan taisi puuttua tiiviste kokonaan, eikö ole yltänyt hampaille muutoin? Eli voisko noita sittenkin sekoittaa keskenään?
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.