Finnbikers />
				</td>
			</tr>
		</table>
	<div class=
19 Huhtikuu 2019, 12:27:54 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Chatboxi avattu etusivulle ! Vain kirjautuneille.
Tarkempi haku
Sivuja: 1 [2] 3 4   Siirry alas
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Ilmastopropaganda  (Luettu 3752 kertaa)
etelahelsinki
Jr. Member
*
 • Turhia
 • Viestejä: 161


  « Vastaus #15 : 08 Marraskuu 2018, 19:23:33 »

  Moo
  Tämä on niin tätä päivää.....
  https://www.iltalehti.fi/autouutiset/484381c5-53a3-4a6a-b337-5c54c75b8959_oa.shtml
  Iltalehden faktat.

  Viisi syytä siihen, miksi akun valmistus pilaa sähköauton ympäristöystävällisen maineen

  Sähköautoilla yritetään ratkaista suurkaupunkien saasteongelmat ja pysäyttää ilmanmuutos. Mutta onko litiumioniakun varassa liikkuva sähköauto sittenkään riittävän hyvä ratkaisu?
  Automerkkikohtaisia tietoja sähköautojen valmistuksen hiilipäästöistä ei ole saatavilla.

  Sähköauto on kadulla päästötön, mutta akun valmistaminen tuottaa runsaasti hiilidioksidia.

  Viime viikolla mediayhtiö Bloomberg kiinnitti huomion suuriin hiilidioksidipäästöihin, joita syntyy sähköautojen litiumioniakkujen valmistuksessa.

  Ruotsin ympäristöinsituutin (ILS) 2017 tekemän selvityksen mukaan puolet akun valmistuksen hiilidioksidipäästöistä syntyy raaka-aineiden tuotannosta ja toinen puoli akkutehtaalla akun valmistuksen yhteydessä.

  Suurimmat Litiumkaivokset sijaitsevat Chilessä ja Australiassa.

  Näin sähköauton akkujen päästöt syntyvät

  1. Malmin louhinta kaivoksista

  Yhteen sähköauton akkuun tarvitaan Suomen Malmijalostus Oy:n mukaan malmiraaka-aineiden yhdistelmä, jossa on esimerkiksi 50 kg nikkeliä, 7 kg kobolttia ja 8 kg litiumia.

  Malmin louhinta, jalostus ja kuljetus kuluttavat energiaa, ja siitä syntyy päästöjä.On arvioitu, että yhden litiumtonnin irrottaminen maaperästä Chilessä vaatii 1250 tonnia painavan maamassan nostamista suola-aavikolla sijaitsevasta kaivoksesta.

  2. Metallien jatkojalostus

  Kaustisella litiumin tuotantoa suunnittelevan Keliber Oy:n toimitusjohtaja Pertti Lambergin mukaan malmin jatkojalostuksen kemialliset prosessit ovat hyvin energiaa vaativia, sillä prosesseissa tarvitaan korkeita lämpötiloja. Myös moni muu työvaihe mm. veden poisto eli tuotteen kuivatus vaatii paljon energiaa.Näin syntyy CO2-päästöjä.

  Sähköautojen akkutehoja kasvatetaan, jotta toimintamatka pitenisi.Sähköautojen akkutehoja kasvatetaan, jotta toimintamatka pitenisi.

  3. Akkutehtaat käyvät hiilivoimalla

  Akkutehtaat valmistavat akkukennot ja pakkaavat nämä ns. akkupaketteihin.Akut valmistetaan yleensä maissa, joissa sähkö tuotetaan pääasiassa hiilivoimalla.
  Suomen kallioperässä on litiumkarbonaattia. Suomen kallioperässä on litiumkarbonaattia.

  4. Autojen toimintamatkan lisäys lisää myös päästöjä

  Sähköauton toimintamatkoja halutaan pidetään ja se edellyttää akkutehojen lisäämistä.

  Jokainen akun tehoon lisätty kilowattitunti aiheuttaa 150-200 kg hiilidioksidipäästön.

  Bloomberg NEF -tutkimusyhtiö ennustaa, että sähköautojen akkujen keskiteho nousee lähivuosina noin 60 kWh:iin.

  Tällaisen akun valmistus tuottaa kaksi kertaa enemmän hiilidioksidia kuin pienehkön sähköauton, kuten Nissan Leafin, 30 kWh akku.

  Pienehkön sähköauton 30 kWh akun ja ison 100 kWh akun valmistamisen yhteydessä pääsee ilmaan 5,3 tonnista 17,5 tonniin hiilidioksidia.

  5. Akun valmistus vastaa jopa 9 vuoden ajoja

  Pienen sähköauton kuten Nissan Leafin akku voi olla teholtaan 30 kWh ja ison Teslan akku jopa 100 kWh.

  Esimerkiksi uudella Nissan Qashqain bensiiniversiolla (CO2 156 g/km) voisi ajaa 42 400 km ennen kuin Nissan Leafin 30 kWh:n akun valmistuksen aiheuttama päästö olisi kuitattu.

  Teslan ison 100 kWh akun valmistuksesta syntyvät hiilidioksidipäästöt vastaavat dieselauton 9 vuoden ajojen hiilidioksidipäästöjä.

  ILPO MATTILA

  Esille poimi Ile

  tallennettu
  etelahelsinki
  Jr. Member
  *
 • Turhia
 • Viestejä: 161


  « Vastaus #16 : 08 Marraskuu 2018, 19:33:45 »

  Täs
  Tuolla  Il:ssä viitattiin Bluumpekiin...

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-16/the-dirt-on-clean-electric-cars

  Ile
  tallennettu
  JKKo
  Full Member
  ***
  Viestejä: 437  « Vastaus #17 : 08 Marraskuu 2018, 20:14:11 »

  Totta on sekin että sähköauton tekemiseen kuluu energiaa enempi kuin polttikseen. Laskelmia on tehty ja niitä on erilaisilla tuloksilla. Akkujen materiaali menee kierrätykseen monta kertaa ja silloin nuo laskelmat muuttuvat ihan toisiksi. Kerätäänhän kaljatölkitkin.
  tallennettu

  1991 883/1200/turbo
  2009 Street Bob
  1972 CB750
  flhx
  Hero Member
  *****
 • South West Florida
 • Viestejä: 1034  « Vastaus #18 : 09 Marraskuu 2018, 02:21:34 »

  Sama se mikä suoli, mut Trumputin on saatanasta ja uhkaa maailmanjärjestystä.
  Varmaan sopiva kouluttamattoman väestön puolesta, mut yksikään aivot ja koulutuksen omaava ihminen ei voi pitää narsistista megalomaanikkoa, joka on lisäksi  patologinen valehtelija, soveltuvana yhden maailman isoimmista talouksista johtajaksi.
  (ne muut osaa vaan varmaan peittää tilansa...kun kumminkin alkaa tulla entäs se ja se kommenttia)

  ja ylläpito poistaa jos kokee asiattomaksi tällä tavalla arvostella toisen maan päämiestä.

  Heh, kuvasit tuossa suurinpiirtein jokaisen tahanastisen USAn pressan...

  Jackillakin tuntuu olevan CNN tai Suomen vasemmistolainen valtamedia se suurin infon antaja? Esim Obamahan ei toki valehdellut..Eika esim Bill Clinton...Ko. herran suurimpiin saavutuksiin taitaa jaada valkoisen talon avustajan kellistaminen ja siita valehtelu. Disclaimer: EN ole Trumpin ihailija. Alkaa vaan hiukan ryydyttamaan se jatkuva loanheitto jota ko.herra saa. Osa varmasti ihan aiheesta. Tekee virheita, on epakohtelias ja laukoo mielipiteitaan miten sattuu. Kayttaytyy kuin ison firman johtaja siis. Steve Jobs oli kuulemma taysi kusipaa, katsokaa minkalaisen firman sai aikaan. Trump johtaa kuin isoa firmaa, koska ei ole poliitikko.

  Kaikkien virheiden ja ylilyontienkin jalkeen kannattaa muistaa etta kylla herra on jotain saanut aikaankin. Pohjois-Korea neuvotteluyhteyteen. Yksikaan edeltajista ei ole siihen pystynyt. En oikein tieda miten se uhkaa maailmanjarjestysta? Trump pistaa laittomia siirtolaisia kuriin, ratsioilla ja karkotuksilla. Tata asiaa tietysti demarit ja kukkahattutadit kauhistelevat. Voi hyvanen aika kun tuo Pedro joutuu nyt menemaan takasin kuokkimaan sontaa Meksikoon. Niin, olisi tullut laillisesti maahan ja tehnyt asian eteen hiukan paperitoita niin saisi ehka jopa jaada.

  Tyottomyys on alentunut roimasti sitten Obaman kauden. No nyt tietysti alkaa se ruikutus etta kun se Obama teki esityot niin nyt Trump korjaa hedelmat tms sontaa. Obamalla oli 8 vuotta aikaa, suurin saavutus taisi olla Obamacare joka oli taysi susi ja ylettoman kallis kokeilu. Toivon mukaan se romutetaan akkia.

  Ja kun taas tuntuu IS olevan sita mielta etta CNN on se ainoa oikea totuus niin ite katselin tuon nyt kohutun CNN Acostan videon jo tuoreeltaan aamun uutisissa. Tama nyt on taysin oma mielipide, mutta jos tuo CNN toimittaja jankuttaa kysymystaan joka ei edes vaalitulostilaisuuteen kuulu, ei suostu useista pyynnoista huolimatta luovuttamaan puheenvuoroaan tai mikrofonia niin kylla siina kyseinen hahmo sai ihan just sita mita ansaitsi saamalla porttikiellon Valkoiseen taloon. CNN on tietysti toista mielta.

  Menihan melkoseksi politikoinniksi tama vastaus...Minullakin olisi taalla huomattavasti helpompaa noin niinku aloittelevana siirtolaisena jos joku muu kuin Trump olisi vallassa. Siita huolimatta, luojan kiitos maanpetturi Hillarya ei valtaan paastetty.
  tallennettu

  R.I.P. Lohka, WMC 1965 - 2014

  R.I.P. Corey, died Oct 4 2017 Sarasota, Florida. Miss you buddy...

  Irma, 20 billion dollar blowjob

  CZ P09 9mm with +2 baseplate, I can miss 20 times and still shoot a double tap

  Gun Owners of America, member since 2018

  Florida Carry, member 2019
  flhx
  Hero Member
  *****
 • South West Florida
 • Viestejä: 1034  « Vastaus #19 : 09 Marraskuu 2018, 02:34:46 »

  Hankalia noi kaksipuoluejärjestelmät. Hommat kärjistyvät, kansakunta jakautuu ääripäihin. Vähän niinkuin Suomessa olisi ehdokkaina vain vihreät ja persut...

  Jos Trumpin ominaisuuksiin kuuluisi Jackin listaamien piirteiden lisäksi edes jonkinlainen tahdikkuus ja politiikan alkeiden osaaminen, ja jos vielä osaisi ajatella asioita muutenkin kuin oman napansa ympärillä ja enemmän kuin seuraavat 15 sekuntia eteenpäin, niin tilannehan ei olisi ollenkaan niin paha   Py&#246;ritt&#228;&#228; silmi&#228;&#228;n

  Mutta osaan kyllä kuvitella että floridalaisessa harrikkakaupassa on töissä ja asiakkaina vain kunnon rebublikaaneja, tai ainakin mahdolliset demokraattien kannattajat osaavat pitää suunsa kiinni politiikasta tontilla oleskellessaan Virnist&#228;&#228;

  Kuten sanottu, Trump johtaa kuten suurta firmaa, siihen ei kuulu tahdikkuus tai politiikan alkeiden osaaminen...

  Ja taalla harrikkafirmassa Floridassa kylla saa sanoa mielipiteensa, ihan niinkuin muuallakin. Minulle yksi asiakas tuli avautumaan siita kuinka perseesta Trump on. Jokainen saa sanoa mielipiteensa, ei sita ole taalla kielletty. On tuolla tontilla nakynyt Clinton tarroja autoissa ja t-paitoja joissa mainostetaan demareita/clintonia. Vahemmistoa ja suurta sellaista toki. Mutta vasemmistolaisen median Suomessa levittama propaganda nakojaan uppoaa, kuvittelette etta taalla tapeltaisiin nyrkit pystyssa jos joku on Clintonin kannattaja? En ole KERTAAKAAN tormannyt tilanteeseen etta olisi tullut mitaan edes sanasotaa eri puolueiden kannattajien valilla. Toki itsehan olen paikan paalla, IS varmaan kertoo sen oikean totuuden siella Suomessa...

    
  tallennettu

  R.I.P. Lohka, WMC 1965 - 2014

  R.I.P. Corey, died Oct 4 2017 Sarasota, Florida. Miss you buddy...

  Irma, 20 billion dollar blowjob

  CZ P09 9mm with +2 baseplate, I can miss 20 times and still shoot a double tap

  Gun Owners of America, member since 2018

  Florida Carry, member 2019
  Jack
  Hero Member
  *****
  Viestejä: 1987  « Vastaus #20 : 09 Marraskuu 2018, 08:35:33 »

  Ihan silleen et mä osaan lukea muutakin ku ISää tai CNNää.

  Koitan hakea tietoni mahdollismman monesta paikasta, ja sanoisin, että huomattavan paljon kriittisemmin kuin suurin osa.

  Pysyn edelleen kannassani että Trump on paska, ja soveltuu oppimattomalle kansanosalle, joka saadaan "barrikadeille" vetoamalla samoihin uhkakuviin, joita täällä euroopan päässä jakaa pääasiassa äärioikeistolaiset puolueet/yhdistykset.

  Toki saa ja pitää olla esim. maahanmuuttokriittinen. Niin minäkin olen, voimakkaasti.  Sehän on  fiksua ja oikein, muttei tapa jolla asioita viedään ns. eteenpäin.

  Ja saattaa olla, että herra bisneskepuli on saanut (virkamiehet ovat saaneet) jotain aikaiseksi, mutta suhteet tännepäin on ryssitty, se on täysin Putinin vietävissä, ja puhe-yhteys P-Koreaan... En pidä kovin suurena saavutuksena.  (meillä on täällä huseeraamassa toinen businessmiäs ja oikee aito kepuli, niinkius tiedät.  Siitäkin näkee, ettei firman johtaminen ja valtion johtaminen oo ihan sama asia)
  Siellä P-Koreassa kaks hullua tapas toisensa ja kehu toisiaan kilpaa. Mitäs se P-Korea muuten  just tekikään... taas tais luvata jatkaa ydinaseohjelmaansa....Hehheh.
  Hyvin menee mutta menköön. Ja jääköön tää politiikan jauhaminen tällä foorumilla. Ei liene tarkotus, vaikka "yleistä höpinää" osastolla ollaankin
  tallennettu

  Flatheads!!!
  Northern_lights
  Jr. Member
  *
  Viestejä: 62


  « Vastaus #21 : 09 Marraskuu 2018, 09:51:42 »


  Tyottomyys on alentunut roimasti sitten Obaman kauden. No nyt tietysti alkaa se ruikutus etta kun se Obama teki esityot niin nyt Trump korjaa hedelmat tms sontaa. Obamalla oli 8 vuotta aikaa, suurin saavutus taisi olla Obamacare joka oli taysi susi ja ylettoman kallis kokeilu. Toivon mukaan se romutetaan akkia.


  Työttömyyden lasku alkoi jo vuosia sitten, Obaman ensimmäisen kauden aikana ja suht. tasaisesti laskenut koko ajan. Pahoittelut offtopicista.
  « Viimeksi muokattu: 09 Marraskuu 2018, 12:35:38 kirjoittanut Northern_lights » tallennettu
  KariFS
  Newbie

  Viestejä: 33

  MC Debit


  « Vastaus #22 : 09 Marraskuu 2018, 10:42:12 »

  Lainaus käyttäjältä: flhx link=topic=13595.msg101344#msg101344

  Kuten sanottu, Trump johtaa kuten suurta firmaa, siihen ei kuulu tahdikkuus tai politiikan alkeiden osaaminen...


  Jep, niin täälläkin Sippilä yrittää johtaa pientä maata kuten pikkufirmaa... Ei toimi.

  Valtion ja firman johtaminen eroaa mm siinä että edes Trumppikaan ei voi antaa kenkää varsinaisesti kenellekään (niinku kansanryhmälle), eikä ne Trumpin businekset ennen presidenttiyttäkään nyt ihan NIIN loistavasti menneet, tai lain mukaan.

  Sen rebublikaanikommentin perässä oli "virnu", kun se oli vitsiksi tarkoitettu Iskee silm&#228;&#228;

  Totta töriset siinä että meillä(kin) on valtamediat vahvasti vasemmalle kallellaan, ja toisella puolen sitten "riippumattomat" ovat täynnä jotain persuhuuheloita. Uutisiinkin tuppaa tuppaantumaan toimittelijoiden omat asenteet, jos kyse on ilmastonmuutokseta, siirtolaisista ym aiheista.

  Surullista sekin että jossain tutkimuksessa oli tullut ilmi että Suomessa 14-16-vuotiaiden skidien suurin huolenaihe on nykyään ilmastonmuutos. Kouluissa varmaan propagoidaan, liekö aihe ujutettu opetussuunnitelmaan vai onko kyseessä opettajien omien mielipiteiden tuonti paikkaan missä pitäisi harjoittaa vain ja ainoastaan objektiivisten tosiasioiden kertomista? Vaikka kyllä mullekin 80-luvun alussa maantiedon tunnilla hehkutettiin Neuvostojen Maan autuutta, oli kolhooseja ja vehnäpeltoa silmän kantamattomiin, 12-metriset puimurit painoivat menemään rivissä, töitä, leipää ja kaikkea kivaa kaikilla.
  tallennettu

  1983 Harley Davidson XLS1000 Roadster
  1973 Honda CB350K4
  1973 Honda CB125K5

  Ei oppinut olutta ojaan kaada.
  jannu
  Full Member
  ***
 • Pahan akseli
 • Viestejä: 419  « Vastaus #23 : 09 Marraskuu 2018, 12:55:40 »

  No niin, nyt kun tänään voitan Eurojaskasta sen pääpotin, niin toteutan viimeinkin se pitkäaikaisen suunnitelmani....

  Kaupasta perseen alle tuliterä Tesla, se sauvasekoittimen tekniikka akkuineen hevonv..tuun, ja tilalle isolohko bensakasi, kunnon bensakrematorio  Cool

  Kyllä nyt autossa pitää pakoputket ja kunnon äänet olla ...kele, pudotkoon aurinko taivaalta jos se tosta on kiinni stana... Vihainen

  Luojan kiitos sähköautot lisääntyy, että bensaa riittää meille jotka sitä käytetään, niin motskareissa kuin autoissakin...
  tallennettu
  JKKo
  Full Member
  ***
  Viestejä: 437  « Vastaus #24 : 09 Marraskuu 2018, 14:27:50 »

  No niin, nyt kun tänään voitan Eurojaskasta sen pääpotin, niin toteutan viimeinkin se pitkäaikaisen suunnitelmani....

  Kaupasta perseen alle tuliterä Tesla, se sauvasekoittimen tekniikka akkuineen hevonv..tuun, ja tilalle isolohko bensakasi, kunnon bensakrematorio  Cool

  Kyllä nyt autossa pitää pakoputket ja kunnon äänet olla ...kele, pudotkoon aurinko taivaalta jos se tosta on kiinni stana... Vihainen

  Luojan kiitos sähköautot lisääntyy, että bensaa riittää meille jotka sitä käytetään, niin motskareissa kuin autoissakin...

  Jottei sun koko potti sula autoihin, niin tuo se Tesla mulle purettavaksi. Mä otan ne akut ja moottorit sieltä veloituksetta.
  tallennettu

  1991 883/1200/turbo
  2009 Street Bob
  1972 CB750
  Tuusulan T-Bone
  Hero Member
  *****
  Viestejä: 2311  WWW
  « Vastaus #25 : 09 Marraskuu 2018, 16:17:43 »

  Disclaimer: EN ole Trumpin ihailija. Alkaa vaan hiukan ryydyttamaan se jatkuva loanheitto jota ko.herra saa.

  Täysin samaa mieltä.

  Se, miten Trumpia käsitellään mediassa vituttaa paljon enemmän kuin herran itsensä koheltaminen. Edes Trumpin aikaansaannokset eivät ole pelkästään pikimustia, mutta mistään muusta ei käytännössä uutisoida ollenkaan.

  Aika peruspsykologiaa on, että jengi alkaa symppaamaan sitä, jota jatkuvasti potkitaan päähän. En tiedä, mikä agenda medialla on, mutta jos se on Trumpin kannatuksen laskeminen, niin strategia ei kyllä toimi.

  Daytonassa joku myi T-paitoja, joissa Trump istui H-D:n päällä ja kuvatekstinä oli "Finally someone with balls". Jäi hiukan harmittamaan, etten tullut ostaneeksi. Sellainen päällä olisi ollut hyvä jalkautua Kallion punaviherkuplaan herättämään, tuota, keskustelua. Virnist&#228;&#228;
  tallennettu

  "If it ain't long, it's wrong." - Sugar Bear
  Kiwi
  Hero Member
  *****
 • Kuopio
 • Viestejä: 1230

  Custom Farm Motorcycles


  WWW
  « Vastaus #26 : 09 Marraskuu 2018, 23:05:55 »

  No niin, nyt kun tänään voitan Eurojaskasta sen pääpotin, niin toteutan viimeinkin se pitkäaikaisen suunnitelmani....

  Mä taas suunnittelin hommaavani sellasen vaan kuminpolttoon, se kun on sopivan ekologinen laji.
  tallennettu
  Antti S.
  Full Member
  ***
  Viestejä: 329


  « Vastaus #27 : 22 Marraskuu 2018, 02:05:50 »

  Trumppi tuntuu olevan tapetilla joka päivä. Ainahan tuon maan pressana on ollut jonkun sortin kikkailija, joten ei siinä mitään uutta ole. Sinänsä herran säädöt ei isommin liikuta, mutta nuo tuontitariffit vituttaa ehkä eniten noista kikkailuista.
  Luin jossain vaiheessa kirjan Secret lives of the US presidents, eli kootut jenkki pressojen perseilyt samoissa kansissa. Monessako stoorissa oli värikynä käynyt, paha sanoa. Mutta viihdyttävää luettavaa tuo oli. Suurin osa pressoista oli juoppoja, uhkapeliaddikteja, huoripukkeja tai muuten vaan enemmän tai vähemmän sekaisin. Ei siis mitään uutta tuolla rintamalla.
  Mitä sähköauto ym. sähköllä toimivien vehkeiden hypetykseen tulee, niin samanlaiselta kusetukselta haisee kuin diesel autojen hypetys joku vuosi sitten. Kun saadaan tarpeeksi monta hönöä vipuun, niin nostetaan ajoneuvoverot tappiin tai lätkäistään joku väliaikainen (lue: elinikäinen) haittavero akuista,energian käytöstä tai jonkun muun vastaavan syyn nojalla.
  tallennettu
  NiLo
  Jr. Member
  *
 • Salo
 • Viestejä: 125  « Vastaus #28 : 22 Marraskuu 2018, 07:54:19 »

  En tunne yhtään töpseli-autoilijaa, mutta kuulin välikäden kautta että ihan kunnollista ajoneuvoveroa ladattavat hybriditkin saa maksaa. Tesloista en sitten tiijä?

  Ja mitä Trumppiin tulee niin yksi mikä on hänen presidenttiydessään positiivista on se että kolmas maailmansota siirtyi vähän kauemmas.
  Toisin taas kun Hilary olisi tuonut sen jo kirjaimellisesti meidän Suomalaisten kotiovelle.
  tallennettu

  Jos sinulla on vasara, kaikki näyttää nauloilta.
  Jack
  Hero Member
  *****
  Viestejä: 1987  « Vastaus #29 : 22 Marraskuu 2018, 08:26:41 »

  Ja mitä Trumppiin tulee niin yksi mikä on hänen presidenttiydessään positiivista on se että kolmas maailmansota siirtyi vähän kauemmas.
  Toisin taas kun Hilary olisi tuonut sen jo kirjaimellisesti meidän Suomalaisten kotiovelle.

  tää vaatii jo jotain perusteluja, mielellään kovia faktoja.
  tallennettu

  Flatheads!!!
  Sivuja: 1 [2] 3 4   Siirry ylös
  Tulostusversio
  Siirry:  


  add banner fakeblock

  Finnbikers

  Finnbikers

  Finnbikers

  Facebook