Finnbikers

Tarinaa ja kuvia => Projektialbumit => Aiheen aloitti: Kiwi - 26 Maaliskuu 2014, 22:50:02

Otsikko: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 26 Maaliskuu 2014, 22:50:02
Menee toi talleissa tapahtuu aivan sekasin jos nyt alan päivittämään sinne erikseen kaikkia mopoja mitä ruuvaan.

No nii, "xr"ään tuli tehtyä keula, samalla huolsin -02 dynan ja -92 sportin keulan. Vähän kuvia jos onnistuu laittaa... Oli hyvä kasailla keuloja, alaputket tietty kaikki samanlaisia, mut 2 eri pituutta yläputkia, 3 eri mittaset sisuskalut ja kaikissa bonuksena erilaiset jouset. Ja soppaa hämmensi yhet kierot yläputket. Dynan keulasta oli tarkotus tehä vähän jämäkämpi, se kun oli proge jousilla semmonen suht vakiomittanen keula. No laitoin siihen pykälää lyhyemmät yläputket, ja -92 ilmeisesti vakio jouset. Xr:än keulan taas halusin mahollisimman pitkäks, eli pidemmän mallin yläputket, -92 sisuskatut ja dynasta proge jouset. Pitäs olla hyvä hiekallaki? Ja evon keulan kasasin sit "jämistä" eli lyhyet yläputket ja sisuskalut, ja jollakin tavalla progressiiviset jouset pitkillä holkeilla... Eli tuli lyhyt ja jämäkkä, just mitä tarttikin noiden matalien takaiskarien pariks.

Työnantajan kotarista sai pelastettua hyvän takapyörän.

Tää mahtaa olla tylsää luettavaa, mut jonnekki näitä on kirjotettava että pysyy ees vähän kartalla...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 26 Maaliskuu 2014, 23:18:09
Ja kokokuvaa jos onnistuis... Pikkusen tympäsee kun yritin laittaa äsken ja oli het reilun mittanen teksti, oliki vahingos liian iso kuva eikä millään sit voinu toi teksti säilyä... No ei voi mitään, ehkä oma sensuuri voi olla ihan hyvästäki.

Kuvasta sen verran, se on parin vuoden takaa, nyky tilanne on se että pyörä on purettu ja runko on pulverimaalissa toivottavasti jo ens kuussa. Takahaarukka mikä on kuvassa ei tuu pyörään kii, vaan siihen on ihan orkkis mittanen olemassa ja se tulee olemaanki, toi pilattu oottaa sitä tarvitaevaa pyörää. Keula vaihtu alkuvuodesta perus sportsterin 39mm keulaan, siitähän tossa ekassa viestissä on juttua. Samalla eteen tulee levy, Buellin 6 mäntänen satula ja katukummit on historiaa, möhköendurot rules. Taaksekki on buellin satula, isä toi ne ameriikasta asti, mutta ei oo mitään hajua mistä ne on. Eli sopiva sylinterin poraus näille olis mikä?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 03 Huhtikuu 2014, 23:04:07
Perkele ei onnistunu toi dynan keula, kävin eilen koeajaas ja löi alaputkien yläpäät t-palaan ku retuutin tasamaalla. No pitää tehä holkki jousen päälle, ja taas testaamaan. Onneks ei tarvii koko keulaa purkaa sitävarte.

K-malliin saatii vanteet valmiiks, taakse 18" ja eteen 19" korkeekanttiset aluvanteet. Päällä avonin mkII renkulat, tuli ainaki omasta mielestä hyvän näkönen yhistelmä, sehän on tärkeintä? Kuvia en hoksannu ottaa, mut josko huomenna ottais yhteispotretin niistä.
Ja taas tuli mieleen, pitäs laittaa senki pyörän keula kuntoo, se kun näyttäs vuotavan aika hyvin, ja on korjattu mopopoikien virityksellä eli haitarikumeilla... Jarrukilpi pitäs kans kiillottaa...

Kuvia tulee kun muistaa taas ottaa ja kun jotain tapahtuu, kaks runkoa on edelleen maalaukses ja toista ainaki tekis mieli kasailla, toinen on vähän niinku isän rojekti.

Buellin jarrut on yhä mysteeri, en oo keksiny että mikä olis eteen hyvä sylinterin koko. Saattais olla yks 3/4" nissinin kahva minkä vois sovittaa, muttaku ei hirveesti jaksais testailla noitten litkujen kans vapaa-ajalla, töissäki saa tehä sitä aivan tarpeeks.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 04 Huhtikuu 2014, 10:44:16
Tuosta!
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Hemuli - 04 Huhtikuu 2014, 12:35:24
...Buellin jarrut on yhä mysteeri, en oo keksiny että mikä olis eteen hyvä sylinterin koko. Saattais olla yks 3/4" nissinin kahva minkä vois sovittaa, muttaku ei hirveesti jaksais testailla noitten litkujen kans vapaa-ajalla, töissäki saa tehä sitä aivan tarpeeks.

14 mm (9/16") on ihan maksimi mitä sille voi laittaa. 3/4" on tarkoitettu tuplapuristajille ja sillä tulee ihan kivikova kahva eikä minkäänlaista jarrutuntumaa.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 04 Huhtikuu 2014, 23:42:37
No nii, vähän oottelinki hemulin heräämistä, kiitoksia tästä. En anasta töistä itelleni sitä suzukin kahvaa.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 10 Huhtikuu 2014, 23:52:56
Tänään heräsin siihen että autosta loppuu leima maanantaina, ja kaikki pyörät on vielä paloina. No äkkiäkös noi dynan keulan holkit sorvas, tuli ihan hyvät vaikka pikasen laskennan tuloksena ekasta tuli seinämävahvuudeltaan jotai kaljatölkin luokkaa... No kaks lisää ja ny pitäs metsästää rikat sinne holkin ja jousen väliin.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 14 Toukokuu 2014, 23:03:56
Hetki taas menny, oikeestaan kuukausi. Työt tuntuu haittaavan harrastusta ja välillä toisinpäin. Tänää kävin hakees pirkka sportin talliin, aika näyttää mitä siitä muodostuu. On tässä muutaki touhuttu, ja kaks sivunen vikalista päätty tänää... Huomisesta alkaen siis kakspyoräsillä, eiköhän ton poninki kohta kaiva tallista ku tarpeeks alkaa sataa...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Samputtaja - 14 Toukokuu 2014, 23:39:48
Pirkka-Sporty päätyi hyvään kotiin. Laitahan tänne kuvia kun muutoksia alkaa näkymään.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 19 Kesäkuu 2014, 02:27:19
Pirkka-Sporty päätyi hyvään kotiin. Laitahan tänne kuvia kun muutoksia alkaa näkymään.

Jep, hyvään ja hyvään... Tossa pihassa se seiso pari viikkoa, sain mustangin ulos tallista nii sain sen ees pois vesi ja lumisateesta... Tuli luvattua muijalle että mentäs mustangilla heinäkuun vikana viikolloppuna Jyväskylään, vähän meinaa tulla kiire että sais sen valmiiks.

Pyörillä oon vaan ajanu, sitä vartenhan kesä on. Lähes joka päivä oon dynalla menny töihin, pari kertaa autolla ja kerran äitin road kingillä ku piti siihen vaihtaa öljyt. Vissiin pitäs penkissä säätää siitä Power Commanderia, kun ei tuntunu vetävän läheskää yhtä hyvin ku vuotta uudempi kaasari dyna???

Dynassa ihmetyttää välillä mittarissa välähtävä punanen valo, onko se ny moottorin vikavalo? Se palaa aina hetken ku laittaa pyörän käyntii, ja ku pudottaa vauhtia 180-170kmh, en ainakaa huomannu että olis 200-180 tiputuksessa valoo syttyny, mut sit taas 180-170 se palo. ???
Oli mukavaa huomata ton testin jälkee että tallin pihassa pyörää siirrellessä takarenkaassa oli kudokset näkyvissä...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: flhx - 19 Kesäkuu 2014, 08:20:38
..Dynassa ihmetyttää välillä mittarissa välähtävä punanen valo, onko se ny moottorin vikavalo? Se palaa aina hetken ku laittaa pyörän käyntii...

Tuon valon syttyminen hetkeksi kaynnistaessa tarkoittaa etta siella on joku vikakoodi muistissa. Vikakoodi joka siis silla hetkella ei ole aktiivinen. Vikakoodin saa jollain kikkailulla ulos, miten ja millaisena se infotaan riippuu vuosimallista.Netista loytynee ohjeet ja vikakoodien selitykset.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 05 Syyskuu 2014, 11:42:00
Kesä meni ajellessa eikä tänne kerinny päivittään oikeestaan mitään, kun mitään ei tapahtunu. Tai tapahtu, eräs pakettiauto peruutti mun pyörän kumoon ja hihnasuojan etummainen korva repes irti haarukasta. No mitäs pienistä, takimmainen pultti auki ja suoja pois, turhia palikoita ;D jos talvella sit jaksais hepata ton takasin... Nyt tuli sopivaa hässäkkää ja muutto kuopioon, maanantaina alko opiskelut Savoniassa. Ja mitä sitä tekussa muuta tekis ku hahmottelis moottoripyöriä ;) tommonen tuli nyt piirrettyä, ihan kivaa väkerrystä lyijykynällä. Moottori siihe pitäs vielä saada, mutten mistään löytäny twincamin strategisia mittoja, samoin toi takahaarukka on vähän niin ja näin, jostai softailista tai semmosesta hyvännäkösestä jäykkäperästä pitäs saada vähän kulmia missä noiden putkien pitäs lähteä.

Toi tulis siis täysin dynan tekniikalla, aikalähelle samanmoisia mittoja mittailin keulakulmalaskurilla. En vaa tykkää siitä kun sillä ei voi tehä maavaralle mitään, tai siis voi mutta se ei piirrä sitä runkoo keulimaan.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Sande - 06 Syyskuu 2014, 15:42:00
Lupaavan näkönen hahmotelma  8) Kone puolel ilmeisest alotit ku meinasit kouluu hyödyntää pyörän rakentelus? Ite valmistuin samalt linjalt juurikii savoniast viikko sitte ja aikanaa lähin sinne asti innoissaa rakentaa itelleni prätkää opiskelujen ohes, ku sillon oli ainaskii kova mainostus et opiskeluis käytettäis havainnollistaviin esimerkkein moottoripyörien osien suunnitteluu.. No neljän vuoden aikaan laskettii kerran jarrulevyn rasitukset  ;D
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 06 Syyskuu 2014, 21:32:07
Koulussa en paljoo aikonu laskee, kotona sitäki enemmän. Tänää meni tonni suunnitteluhommiin, cadia varten piti hommata tietokone joka ei ihan heti kaatuis... Nyt pitäs olla pohjaa suunnitella mustangin etupää kuntoo kuin myös toi pyörän runko ym. osat.

Jarrulevyjen rasituksia on vähän turha laskee tähän rojektiin, ne kun on tehtaalta tommoset nii saa kelvata, josko etupäästä jättäis jopa toisen pois...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Sande - 06 Syyskuu 2014, 21:54:32
Joo en mäkää oman pyörän jarrulevyjen rasituksii laskenu vaa havainnollistin, kuinka hyvin meikäläist johdettii aikanaa harhaa kouluu valitessa  ;D Ite en kyl lähtis poistamaa jarrui keulalt, jos ne siel valmiiks jo on. Johan ne näyttääkii paremmalt ku yks levy  :P Mut itelleehän näit tehää!
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 25 Marraskuu 2015, 12:47:18
Hyvin vähän tuli ajettua, juhannuksena ajoin 300 km ja pyörä seiso loppukesän. Ei ollu muka renkaita. No nyt on Dynaa varten hommattuna 2-1 supertrapp, pieni kate ja ohjausiskari, pitäs vielä pohtia vaihtasko jotkut nokat tuohon että tapahtuus jotain.

Nokat tuli siitä mieleen että äitin pyörästä katoin laahaimia ja nehän pitää vaihtaa, päivittäiskö sen hydraulikiristimille vai säästäis ja laittais vaa uudet tilalle. Dynassa sama homma edessä, ei mitään tietoo mitä kone syöny. Laittasko ratassarjan ja jotkut sössön nokat vai sit SE päivityssarja, siinä tulis öljypumppukin uusittua. Jotain SE-211 tapasia nokkia haaveilin eilen, osaiskohan joku sanoo jotain muistakin vaihtoehoista.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 02 Joulukuu 2015, 10:04:10
Tossa näitä vaihtoehtoja:

Cam Installation Kit-17045-99D 112,96$
Screamin' Eagle Hydraulic Cam Chain Tensioner Plate Upgrade Kit-25284-11 499,95$
Tohon vielä nokat päälle 200-350$

S&S ratassarja nokilla 729,95$

Tohon toki tulee muita kuluja ym. päälle, nyt kun kattelin niin S&S sanoo 585:n olevan vastaava SE 211/251/257 kanssa, mutta nostoa enemmän kun SE 211 ja tarttis venttiilinjouset vaihtaa??? Pitänee tutkia noita Andrewsin vastaavia 31H/32H/50H/55H/67H. Äkkiä laskettuna tulee halvemmaks vaihtaa noi rattaat, kun ei öljypumpun vaihto ainakaan vielä tuntuis olevan tarpeelline.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 03 Tammikuu 2016, 22:38:33
Vihdoin sain pyörän ja auton talliin, tänää yritin asennella katetta ja putkia, kumpikaan ei menny niinku römsöössä; kiinalaiset on tehny ton katteen sopimaan suurinpiirtein, oikee asennustapa kai olis laittaa toi valolipan päälle ja antaa mennä, mut ei istunu omaan silmään että se törröttäis nii ylhäällä, no nyt on mittarit tarkotus laittaa suoraan t-palaan kii, silpoa kolhittu lippa t-palan ja katteen kiinnikkeen väliin ja passailla sopivilla holkeilla kaikki paikoilleen. Saa nyt nähä kuinka tuon idean käy kun huomenna käyn ettimässä sopivan etuvalon, toi kate ei ollukkaa vakio lampulle vaan 7" tuntuis täyttävän reiän paremmin.

Supertrapp istu muuten oikeen hyvin, mut kun oli jalkatappi paikoillaan nii se väänty aika paljon ulospäin jarrutangon takia. Nyt pitäs miettiä että tekiskö siihen erilaisen tangon vai siirtäskö sylinterin eteen ettei tarttis mittailla nii paljoa. Ehkä huomenna keksin ratkasun tai sit en. Tein kokeeks uuden jalkatapin kiinnikkeen alumiinistä, harmi kun rälläkästä meni kulmavaihde taas sököks nii joutu rautasahalla leikkaamaan loput ja viilalla jakso vaan pyöristää reunat nopeesti. Ei tullu siitä napattua kuvaa, mut ihan hyvällä paikkaa ois tappi vaikka oiski nii lähellä runkoo. Toisaalta jos sen jättäs nii, pitäs toiseltaki puolelta siirtää lähemmäs ja se ois taas lisää työtä...

Laitoin jotkut pidemmät riserit ja ihan hyvältä tuntu toi korkeus silmään ja käteen, puol tuumaa pitää vielä yrittää nostaa että ois sopiva, näkis jopa vapaavalon ajaessa.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 10 Tammikuu 2016, 22:10:27
Meinasin et pääsen helpolla kun vaihan puolavanteet, mutta nepä oliki kartiorullalaakereilla... No nyt pitää holkkeja alkaa sorvailemaan. Onkos noissa jotain mikä pitää ottaa lisäks huomioon, vanteiden leveydet tai muut?

Tais selvitä outo tärinä n.80 vauhdissa, alempi ohjauslaakeri ihan sökönä. Samahan ne on vaihtaa molemmat nyt, saa taas päästellä.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 02 Helmikuu 2016, 13:14:06
(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpstzvt3zwa.jpeg)

Perjantaina oli palkkapäivä, sinne ne rahat menee mistä ne tuleeki ja liukuvasara tilalle. Kaippa nuo työkalut pitää arvonsa.

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpsavkmxh0t.jpeg)

Tuolta näytti vanhat koolit, jos uudet all ballssit makso 20€ nii ei ois kannattanu säästellä. Johtunee siitä tuo kuluminen että on keulaa vaihettu muutamaan kertaan ja laakerit joka kerta erit. Eiköhän tärinät ala loppumaan.

Niin oisko noista -99 vanhemman vanteitten sovituksesta jotain vinkkejä, etupäästä sain mitattua että toinen puoli tarttis noin 22,2 mm holkin ja kiristävä puoli n. 12,5 tai hieman vähemmän että saa välykset sopiviks. Uskaltaako noilla mitoilla lähteä sorvin ääreen? Takaa ei vielä päässy mittaamaan kun on tuo etupää purettuna.

Noin 3 mm spacerit pitää tehä jarrulevyille että sattuisivat vähän paremmin satuloihin, tekee ne samalla keskittäviks tuon keskireiän kautta.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 03 Helmikuu 2016, 17:27:09
On se kumma kun jenkit vaan haluaa muuttaa hyvin toimiviksi havaitut kartiorullalaakerit kuulalaakereihin eikä kukaan toisinpäin? Takavannetta ei vielä pääse kunnolla mittailemaan että paljonko tarttee ratas ja jarrulevy offsettia, samoten noi akselin holkit että minkä mittaset ne pitäs sinne olla.
Oon yrittäny tässä kaivella että mistä sitä löytäs 3 mm spacereita järkevästi ettei tarttis alkaa leikkelemään. Nyt kun olis meno päällä nii ei oo laseria käytössä, lupasin kyllä että voidaan ottaa koulun uudella laserilla koepaloja että kuinka toimii mut ne ei lämmenny ajatukselle. Tässä on tullu muutamaan kertaan kirottua kun ei oo sorvia, pitäsköhän myydä jotain että olis rahaa moiseen.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Motomatti - 03 Helmikuu 2016, 18:01:03
Lainaus
On se kumma kun jenkit vaan haluaa muuttaa hyvin toimiviksi havaitut kartiorullalaakerit

Samaan asiaan olen kiinnittänyt huomiota: valmistajat ovat yleisesti siirtyneet käyttämään jälleen kuulalaakereita ohjausakselissa. Onko se kehitystä, en tiedä.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 04 Helmikuu 2016, 14:50:11
käviskö nää

http://www.ebay.com/itm/CULT-WERK-SPACER-BREITREIFEN-UMBAU-SPORTSTER-IRON-NIGHTSTER-FORTY-EIGHT-48-/281229606173?hash=item417a973d1d:g:gWcAAOSwLVZVkRRO (http://www.ebay.com/itm/CULT-WERK-SPACER-BREITREIFEN-UMBAU-SPORTSTER-IRON-NIGHTSTER-FORTY-EIGHT-48-/281229606173?hash=item417a973d1d:g:gWcAAOSwLVZVkRRO)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 04 Helmikuu 2016, 15:50:59
Mikäli toi on kappalehinta ja postit päälle nii pitääki mennä sorvin ääreen...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 04 Helmikuu 2016, 19:37:17
kaikilla ei oo sorvia. Siks valmiit maksaa, ja jotkut joutuu sen maksamaan....Tee iso kasa ja ala kauppaamaan, mikähän se hinta sit olis...?
 ;D
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 04 Helmikuu 2016, 20:41:33
Ei mullakaa oo sorvia, mut opetustarkotuksiin aina autan näitä paikallisia ammattikouluja tämmösillä pikku rojekteilla. Lähinnä tarkotin tuolla että töihin mars, tänää tuli vietettyä 10h motonetin tiskillä ja rahantuloa ei voi estää.

Pitääpäs hoputtaa tuota koulun laser hitsaus laitteen testailua, kyllähän noita tarvittaessa leikkaa ihan myytäväks asti eikä pitäs hirveitä maksaa, jotain 3 mm levyä kun löytää sopivaan hintaan. Varmaan alumiinia nii on helppo työstää tarvittaessa. Tai toki paksumpiaki voi tehä jos tulee tarve.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 05 Helmikuu 2016, 10:37:18
niin, noitahan on tuolla eri paksusia. ja jos kympillä tekee ni kaks pitää saada....
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 05 Helmikuu 2016, 11:07:01
niin, noitahan on tuolla eri paksusia. ja jos kympillä tekee ni kaks pitää saada....

Perus hintahan näillä töillä on kahvipaketti ja/tai pullapussi n. 2.5€ kpl. Mulla saattaa olla tallin nurkassa sopivaa matskua kunhan jaksaa kaivaa. ;)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 05 Helmikuu 2016, 11:48:09
älä lopeta päiväduunias.... ;D
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 05 Helmikuu 2016, 11:49:40
En en, määhän oon päätoiminen opiskelija...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 03 Kesäkuu 2016, 00:55:20
Tallissa ei oo ollu ihan yhtä hiljasta kun tässä projekti albumissa. Monien vastoinkäymisten kautta sain kuin sainkin pyörän viimeviikolla ajoon ennenku emäntä vei auton pohjanmaalle, pientä sipistelyähän se aina tarttis mut tehään vähän kieliposkella (paremmin ei kai osaakkaa).

Keulaa kun aloin remppaamaan nii huomasin että toinen keulaputki oli vääntyny. No isä sano et sillä on yhet tollaset lyhyet putket, nappasin ne mukaan ja ekan ku avasin paketista nii seki oli kiero. No toine onneks oli suora joten sain sen kasaan, sen verran naarmuset oli noi alaputket että päätin maalata ne. Kaupasta jotain kivaa maalia ja pari kerrosta lakkaa pintaan ja seuraavana päivänä keula kasaan. Onnistu niin hyvin että päätin maalata tankkipaneelinkin samalla kun se ollu aina vähän rujo. No siinähän kupli pohjamaalit kolmeen kertaan ennenku älysin hioo sen ihan pellille asti, no tulihan siitäki ihan ok ja sain sen maanantaina jo väriinkin ja pyörään paikoilleen.

Etujarrusylinteriin laitoin korjaussarjan, mutta en ihan oo tyytyväine jarrun tuntumaan, pitää sitä yrittää vielä parannella.

Vanteet pysy samoina kun viimekesänä, pääs helpommalla tän kerran ku vaan vaihto renkaat ja laakerit, oli muuten tiukassa kun ite ajanu niillä jo 35tkm eikä hajua oliko vielä alkuperäset.

Putki tosiaan vaihtu supertrappiin ja siihen pyöritin nauhan ympärille kun sen edellinen omistaja oli maalannu mattamustalla enkä jaksanu kiillottaa ku pöntön, kollektorin ja alkukäyrät. 10 metriä vedin rosterilankaa varmistukseks siihen päälle ettei kiinalainen lasikuitunauha purkautuis. Oishan senki voinu tehä kunnolla pihtien kaa mut pitipähän testata ihan sormilla vääntää. Pari päivää oli käsivarret näpyillä mut nyt voi jo käyttää ajotakkia ilman et pistelee, kuka keksi et tehään mopoo t-paita päällä?

Kaasariin tuli Dynojetin suutinsetti, kevyempi luisti, isompireikäne kiihytyspumpun suutin (laitoin jo vakion takas), säädettävä neula ja kaveriks vielä melko avara putsari. Melko monta muuttujaa mutta kyllähän sen sain säätöihin, nyt meinaa etutassu nousta kun ymmärsin mitä säädetään ja mitenki.

Taka jarrusylinterille tein telineen Passatin vanhasta lisävalotelineestä, vähän tukevampikin se vois olla mutta kun en oo vieläkää oppinu käyttään sitä nii ompahan hätävarana.

Löysin jotain 3-4" korkeet riserit ja mallailin niitä tohon tangon alle, mut jotenki tökki se ajoasento ja kaikki, no sorvissa noin 2" korotuspalat ja pitkät kovat pultit ja alkaa jo tuntuun paremmalta, kytkinvaijerikin alkaa olla sopivan mittane (viis vuotta sitte kun tän ostin oli apehangeri). Löysin sopivat aihiot koulun metallilavalta (mistäs muualta ;D ), niklaus testejä joten ei tartte maalata :)

Tänään ajellessa hoksasin laittaa takajouset nii lyhyelle asetukselle kun saa, tuli parempi, sit vielä pari naksua pehmeemmälle vaimentimista ja ai että on ihan ku eri pyörä ajaa. Pitäs löytää keulaan Dynaan tarkotetut jouset, nykyset taitaa olla sportsterista ja on aika löysät, kun viimekesänä oli turhan pintakovat ja otin melkein kymmenen senttiä esijännitystä pois. Mut muuten ihan ok toiminnaltaan.

Takavalosta palo parkki viikon ajolla, tänää katoin että mikähän siinä ois nii lampun alaosa pääs heilumaan aika paljon ja takaa onki tullu aika kova ääni siinä n. 3000 1/min. No pujotin sinne pätkän jäykkää kuparilankaa, tuli tiivis ja ääni loppu, josko polttimotki alkais kestää. Nii ja tuunasin mopoo vielä lisäks, peitin naarmuja tarroilla  8)

Paljon tuli tekstiä, latailen pari kuvaa vielä...

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zps6xwhcgmn.jpeg)

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpsuzrlqd7u.jpeg)

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpssegjoxtl.jpeg)

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpssqkl3urs.jpeg)Nii joo, tänään tuli mittariin 66666 km, 600000 kilometrin päästä uus kuva ;D

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpsfdnxsfdk.jpeg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 10 Kesäkuu 2016, 21:52:05
Tänään reilu 300 km melkein vesisateessa kylmä meinas tulla. Takajarrusylinterin kannesta lähti toinen pultti jonnekki, hienosti tiiviste lerpatti tuulessa ja putki kärys. Rautalankaa ja jarrunestettä, matka jatkuu.

Tallille päästyäni tapojeni vastaisesti tarkastin moottoriöljyt, ei tarvinnu täyttää joten turhaa hommaa ;D
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 15 Kesäkuu 2016, 11:33:04
Uus sytkäboxi on tulossa mut pääsen sen säätämiseen perehtymään vasta joskus tulevaisuudessa, näihin kuviin, näihin tunnelmiin:

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpsofpgqdbh.jpeg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 16 Kesäkuu 2016, 18:53:53
Dynatekin sytkäboxi tuli postissa, kiitos Ranze! Ompahan keksintö, pitääpä ihmetellä tuota kun alkaa mopon purku. Tilasin S&S 510G ratasnokat, kyllästyin kerrasta tohon ketjuhässäkkään. Luotetaan siihen että muuten ehjässä pyörässä on suora kammenpää, kun on vielä kartiorullalaakeri vetopuolella.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 27 Kesäkuu 2016, 01:03:24
Juhannus meni mukavasti mopoja rassatessa, melkein pääsin anopille juoppokuskiks mutta en ihan ;D Sportsteri oli tarkotus laittaa kasaan, se on nyt ollu useemman vuoden isällä projektina, siitä kun piti pyttyjen alatiivisteet vaihtaa ja sit huomattiinki et runko oli samassa kuormassa muutaman muun osan kanssa pulverimaalaukseen menossa. Nyt sitte monen mutkan jälkeen se on taas pyörillään ja vuosien mittaan ainoostaan pari pulttia, pätkä huohotinletkua ja töötti puuttuu, öljyt koneeseen lootaan ja keulaan ja ei kun baanalle. Huonoin homma on se et sille ei oo ketään käyttäjää, orkkis 1200 -92 ja on vielä kuristettu alle 25kW papereilla. Laitetaan nyt parit kuvat, pultit ym. on etsinnässä ja pyörä olis tarkotus myydä kokonaisena.

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpstbj7jaku.jpeg)

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpsypxhvpn7.jpeg)

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpsmszygbmf.jpeg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 27 Kesäkuu 2016, 01:16:57
Sportista kun loppu osat joita lätkiä kiinni ja emäntäki oli vielä töissä nii aloin tutkimaan miksei lättäpää lataa. No syyhän selvis samantien kun otti laturin päätylevyn irti, kolmannen hiilen liitin oli murtunut poikki ja piuha ei johtanut mihinkään. Oishan sen voinu tehä helpolla ja laittaa uus liitin, muttaku se ei oikeen tyydytä että pirunmoisen työn jälkee kaikki on akkuhapossa. Tuolla sähköosiossa jo kyselinki millanen säädin tohon sopis. Eli ylimääränen hiili pois ja tilalle jotain tasasemmin lataavaa vanhoihin kuoriin sopivaa nykytekniikkaa. Töistä hakeen uudet laakerit tohon, noihan oli ihan millisiä joten löytyy hyllystä. Eiköhän tuosta vielä kalu tule ja pääsee vielä tänäkesänä ajelemaan. Takapyöränlaakerit pitää kattoa läpi, tuntu vähän turhan iso väljä.

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zps8hl7bekj.jpeg)

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpsgnpvs5ro.jpeg)

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/image_zpseav90nym.jpeg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 09 Heinäkuu 2016, 19:20:48
Pinionin päässä heittoa .001", nokat sisässä. Nyt pitäs ihmetellä tuota Dynatekin sytkää, ranzelta tuliki jo hyvät ohjeet alkuunpääsemiseks, mutta mistä sillä saa tietoon et se on pyörään yhteydes? Uskaltaako koittaa käyntii laittamalla nappulat perus asentoon?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: JKKo - 09 Heinäkuu 2016, 22:21:11
Jos se on 2000i tai sen serkku Ultima, niin ajoituksen kun tekee, niin tietää, että se lukee anturin kiekkoa ja VOESin voi koitella oikosulkemalla anturin, ledi on sillekin. Aika simppeli kampe jota vissiin pitäisi ens talvena opetella ohjelmoimaan tietokoneella omassa tekeleessä.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 15 Syyskuu 2016, 08:09:34
Eilen 86 vuotias herrasmies päätti että dynan ajokausi loppu nyt oikeesti tähän, ja tuuppas Nissaninsa takalokariin. Rakentelukausi siis alkakoon... hyvät projektirahat tuostakin kerty, josko ens kesänä ois vähän eri näkönen.

(http://i1077.photobucket.com/albums/w468/Eemeli_Isoaho/Mobile%20Uploads/IMG_2006_zpsfc8wm03l.jpg)
Otsikko: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 26 Tammikuu 2017, 17:22:48
Joutsasta tuli paketti, nyt voi alkaa laittaan emäputkee oikeeseen kulmaan. Runkoputkeksi tuli haettua 6 metriä 25 mm ja metri 38 mm hydrauliputkee, 3 mm seinällä molemmat. Taka-akselin kiinnikkeet pitäis vielä väsätä, suunnitteilla ihan klöntistä koneistetut tai sit levystä, en oo vielä saanu päätettyä. Emäputki kuitenki on jo sorvattuna. Jatketaan taas tästä kun jotain tapahtuu.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170126/d8c86fe5eb750cd0eced3bd985c39df7.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Rezi - 26 Tammikuu 2017, 23:31:48
Kuulostaa chopperilta. Vai onko se vain meikäläisen mielikuvitusta. Voihan siitä tulla bobberi tai custom tai caffe tai ..
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 27 Tammikuu 2017, 07:26:31
Eiköhän tuosta jotain sellasta muodostu, keula ei tosin oo kun 115cm mutta yli kahen metrin av silläkin taitaa tulla.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Spöke - 27 Tammikuu 2017, 07:27:10
Joutsan paloissa taitaa olla seitsemän astetta eli lisää pituutta heti, tai ainakin pidemmät putket. Kehtoputket kandeis veistellä 28:sta. Ite oon käyttänyt selkäputkena nelimillistä. Just in case.
Ootellaan into piukeena mitä tuleman pitää!
-Spöke
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 27 Tammikuu 2017, 08:12:46
Joo 7 astetta noissa on, mut ens kesäks ei vielä pidempiä putkia taida löytyä. Mennään noilla ja opetellaan, voihan sitä joskus pidemmän tehä mut harjotellaan näillä.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 27 Tammikuu 2017, 09:35:26
Pikaisen laskutoimituksen mukaan noilla putkilla pitää laittaa runkoon aika paljon reziä ylöspäin ja keula aika pystyyn, jotta jättö pysyy 10 cm tai alle. Jäsen Spöke on oikeassa: lisää pituutta heti muuten ei aukene... eiku. :P
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 27 Tammikuu 2017, 10:01:37
Mun laskutoimitukset on saanu emäputken noin metrin korkeudelle mutta jättöä on 11-12cm. Pidemmät putket olis hyvät, pitää vielä mittailla dampperia että kuinka pitkä siellä sopis olla ja mittailla keula uudestaan.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 30 Tammikuu 2017, 10:09:28
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170130/7c46ac994c696de95da719242bfe6858.jpg)

Tuollasen saan keulakulmalaskurilla.

https://www.rbracing-rsr.com/advchoppercalc.html (https://www.rbracing-rsr.com/advchoppercalc.html)

Tänne kun syötin nuo arvot ja jättö noin 11 cm, uudelle keulalle mittaa 60" ja jättöä tulis 8.7 cm. Emäputki nousis noin 10 cm. Nyt pitänee tehä mäyräkoira nuolemaan maata ja sit jos saa jostain pidemmät 39 keulaputket nii ei tartte suuria muutoksia. Vai onko se lähellekkään noin yksinkertasta?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 30 Tammikuu 2017, 10:55:36
Ei se ny rakettitiedettäkään oo. Ramben laskuri näyttää hyvin tarkasti kaiken oikein - sillä edellytyksellä että olet mitannut itse kaikki sinne syöttämäsi arvot oikein.

Eikä siinäkään mitään, jos haluat jätön yli 10 cm. Tulee vaan hitaammissa kurveissa vähän kökkö ajaa.

39 mm putkia ei taida kukaan valmiina myydä pitempiä kuin + 16". Mutta kovat jätkät tekee ite. :)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: jannu - 30 Tammikuu 2017, 11:49:31
Eli, metritavarasta saa mitä vaan  ;D
Tässä n. +40" jäykkänä kahta eri mittakaavaa vasten.

Noihin 39-alaputket, niin alkaa +50" lähestymään  ;D
D=40mm, seinämä 1/4"

Ei o pakko tehdä mäyräkoiraa ei.....
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 30 Tammikuu 2017, 13:22:31
Kyllä tässä on kiikarissa sopivaa materiaalia ihan pumppukeulaa varten, mutta laitan nyt alkuun noilla putkilla mitkä on. Ens kesäks ois tarkotus tulla ajoon.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Rezi - 30 Tammikuu 2017, 22:04:13
Mitä matskua nuo Jannun 40 milliset putket on?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: jannu - 31 Tammikuu 2017, 07:02:24
Pakko tunnustaa että en tiedä, jäykkä keula tuli mulle tommoisenaan, ja 39-alaputket odottavat tuossa myös paikalleen pääsyä...., vaikka kyllä tuo aika porno olisi jäykkänäkin...., olis mullakin jotain jäykkää...

Ovat muistaakseni samaa tavaraa kuin hydraulisylinterin varret, naarmua siihen ei saa kuin rälläkällä, ulkohalkaisija on sen 40mm.
Varmaan foorumin metallivastaavat osaavat paremmin neuvoa mitä ja mistä saa ?

Mutta niin kuin T-Luu vinkkas, kovat jätkät tekevät tuolla syrjäisellä rannikkoseudulla, eli Helsingin liepeillä pitkiä keuloja tolla metritavara-metodilla.

Saisikohan sieltä oikein tekovinkit joltain asiasta paremmin perillä olevalta taholta ?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: 013 - 31 Tammikuu 2017, 19:11:59
sorvaamalla ne tehtaan putketkin tehdään. aihiota ostamaan ja orkkis putkesta malli sorvarille, koneistusten jälkeen kovakromi pintaan. niin mäkin tein ;)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Spöke - 31 Tammikuu 2017, 20:36:45
Olen antanut kertoa itselleni, että nelikymppiset kromiputket ovat hydrauliikkapuolen kamaa. Ja sovitettavissa 39:n alajalkoihin. Ja miksei neliykkösenkin?
-Spöke
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: kalles - 01 Helmikuu 2017, 16:43:16
joku sano et 40mm cromax-putki menee 39 alajalkoihin ilman puslia???
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 06 Helmikuu 2017, 13:40:34
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170206/c6ec639246d660348bd7220095f83033.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170206/0324eaa505bf06af0db6bb5728f4faf9.jpg)
Tankkia yritellään... kaveri jäädytti tuon pariin kertaan, tuloksena ainoostaan pohja pullahti. No minä heppasin tohon isoon lommoon pultin ja nyppäsin, ei tullu kun reikä. Ruostettahan siellä on sisällä joten ei muuta ku pohja auki ja putsaamaan, samalla päivittää tuon tankinkorkin sellaseen vähemmän vuotavaan malliin. Kyllä se vielä tästä ;D
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 16 Helmikuu 2017, 08:53:24
Nyt ois taka-akselin kiinnikkeet leikattuna, vähän ehkä nopeesti ajettu mutta rälläkällä silotellaan. Noi on 12 mm paksuisia, mietin josko höyläis noista pari kolme milliä pois ja jättäis akselin kohan vaa paksummaks?

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170216/842453f122ff61655bb000ed1fb0ba56.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 28 Helmikuu 2017, 13:27:02
Vaarallista lueskella täällä projektialbumeita, joutuu itekki tekemään kaikenlaista kun tulee visioita ;D

Kaivoin kolaroidun ruiskukingin tankin varastosta ja annoin sille kirvestä:

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170228/4c65cb9b6a1d72259617de22e53f748c.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170228/ee54d1a8ae4b50b84f5612ca84daef95.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170228/98aa9ace007295daa6ea925770d18712.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170228/72d8538a116a15a3fed703314b5334d2.jpg)

Tossa jo vähän hahmotelmaa millanen siitä muotoutuu:

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170228/8c77cdc140f3758345745f141351d0af.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170228/6b8e5b3dc06ea8be6952f08421b468b0.jpg)

Vielä sitä pitäis silotella, tätäkin tankkia oli vähän ennenkin pakkeloitu. Nyt se on heftattuna ja oottelee rungon valmistumista ja sit jatketaan tästä, onhan toi paremman näkönen tähän sopperiin.

Pitäsköhän toi mittarin reikä tukkia tai keksiä sille jotain käyttöä?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: filtteri - 28 Helmikuu 2017, 13:34:30
mukiteline on tätäpäivää 8) 8)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: zeikki - 28 Helmikuu 2017, 19:33:59
Tuplakorkit?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 28 Helmikuu 2017, 19:58:25
Tuplakorkit on kiva idea, ja hyvän näköset, mutta kun tehään chopperia kaikki turha on turhaa, kikkailu kikkailua ja tingeltangelit on jätetty pois. Eli komiantähren en rupee toista korkkia väsäämään. Pitää vielä kehitellä jotain hyödyllistä, josko siihen istuttais jonkun kukan tai jotai, maailma pelastuis? ;D
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Spöke - 28 Helmikuu 2017, 20:14:59
Sitä on näemmä luettu hra Spöken rojektialbumeita sillä silmällä. Eikä siinä, fatbobien sivuprofiili on parhautta.
-Spöke
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Rezi - 28 Helmikuu 2017, 20:51:21
Fatbobien sivuprofiili on aika korkea suppo-malliseksi choppertankiksi. Tuosta vielä tuuma pois leveydestä ja kaksi korkeudesta, niin aletaan olla choppertankin mitoissa ;)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 28 Helmikuu 2017, 23:42:16
Fatbobien sivuprofiili on aika korkea suppo-malliseksi choppertankiksi.

Tästä melkolailla samaa mieltä. Mun tankille tehtiin myös sektiointi, siivu pois niin näytti mun öögaan paremmalta ja paremmin myös mun tsygään sopivalta. Mutta ei siitä lähteny kun vähän toista senttiä. Ja on noita nähty kohtuullisen nättejä sektioimatikin. Riippuu pyörän muusta stuukista, miltä mikäkin näyttää.

Sinänsähän fatbobien yhdistäminen tuohon tapaan on taivaallisen vanha keksintö. Toimii kuitenkin edelleen.

Tuosta vielä tuuma pois leveydestä ja kaksi korkeudesta, niin aletaan olla choppertankin mitoissa ;)

Tässä kohtaa muistuttaisin, että Oikean Chopperin (Tuusulaan rekisteröity tavaramerkki ;) ;D) tankkiin tulee mahtua myös bensaa. Poimunopeudesta kun ei jouda alvariinsa himmailemaan tankille.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Spöke - 01 Maaliskuu 2017, 00:12:44
Totta. Mä oon vaan niiiin iloinen, että porsterin tankki jäi porsteriin
-Spöke
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 01 Maaliskuu 2017, 07:54:29
Ei spöke pidä vielä nuolasta, ei mikää oo nii varma kun epävarma. Kumpikaa noista tankeista ei oo vielä valmis, joten keväämmällä sen sit tietää et kumpi tehään ens kesäks loppuun asti. Nyt toki näyttää siltä että toi olis hyvä vaihtoehto.

Sivuprofiiliin keskitytään sit kun on sen aika, nyt on vasta suurimmat lommot poistettu ja vähän hahmoteltu, mutta tarvittaessa madaltuukin vielä tuo tankki.

Emäputken sorvauksessa oli tullut pieni mittavirhe, laakerikupit ei mahu paikoilleen. Pitääki seuraavaks vähän avartaa sitä ja muutenki siistiä, sen jälkee saakin laittaa jigiin. Hitaasti etenee...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Tuomo - 01 Maaliskuu 2017, 23:20:18
laita mittarin reikään mittari
acewell, koso tai vastaava diginopeus ym yleismittari upotettuna
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 02 Maaliskuu 2017, 07:59:27
Mulla on tuohon pyörään Velonan digimittari, mutten aatellut sitä tankkiin laittaa, se kun näkyy max 30 asteen kulmasta, eikä tankki nyt niin pystyyn oo tulossa. Myöhemmin tuonkin näkee, 60 mm halkasijahan tuossa reiässä on ja sama on mittarissakin.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 02 Maaliskuu 2017, 08:36:13
tässä välissähän sen mittarin asennon pystyy vielä muokkaamaan jos sen tankkiin haluaa upottaa...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 02 Maaliskuu 2017, 08:37:30
Niin voi, mut pitää tietää tankin asento ensin. Joutuu rungon tekoon...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 12 Maaliskuu 2017, 14:43:00
Laskutoimitusten mukaan saan tuosta tehtyä samalla rungolla ja t-paloilla kaks versiota, tehään eka tuollanen harjotuskappale lyhyemmillä putkilla ja katotaan mitä kaikkea oikeesti pitäis muuttaa. Suht vaaterissa pyörän sais menemään just alle 2 metrin, jolloin ensimmäisenä kesänä tarttis ainoostaan jarrutestin jäykkäperämuutoksesta? Sen jälkeen pidemmälle keulalle testailut, muttei enää jousituksen takia? Tuleeko tuossa pahasti takkiin? Paljonko rungon keulinta voi pitkässä pyörässä olla?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Make - 12 Maaliskuu 2017, 15:48:19
Runkohan voi olla vaikka pystyssä, ei se mihinkään vaikuta, jos emäputki on kelpo asennossa.

Edit: kieliopillisesti arveluttava ilmaisu muokattu kelvolliseksi.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Spöke - 12 Maaliskuu 2017, 20:58:05
Rungon keulinta on vähän makuasia. Mun silmälle pari senttiä on aika jees.
-Spöke
Otsikko: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 15 Maaliskuu 2017, 16:20:01
Vihdoin sain emäputken sorvattua loppuun, tai ainakin seurattua vierestä kun ammattimies sorvas. Toki käännön jälkeen ite painoin nappeja ja vähän muuttelin ohjelmaa, joten onhan se puoliks ite sorvattu. Monen mittauksen jälkeen todettiin että emäputkessa oli 33,4 mm halkasija ja laakerikuppi on 33,5 mm. Vähän turhan tiukka oli mutta saatiin sisämittakin tasan 33,5 ja laakerikupit on jo pakastimessa oottamassa.

Kannattaako laakerikupit painaa paikoilleen jo jigiin, vai vasta hitsailujen jälkeen?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Spöke - 15 Maaliskuu 2017, 20:56:31
Mä en laita kuppeja kiinni, ennenkuin kaikki hitsaukset on tehty. Testikupitkin mull on erikseen, semmoset, mitkä menee sormin painamalla paikoilleen.
-Spöke
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 15 Maaliskuu 2017, 22:13:28
Kiitti, jätän siis vielä laittamatta.

Nyt haalarit päälle ja baariin vetää kokista...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 17 Maaliskuu 2017, 15:27:33
Keksin tankin reiälle käyttöä, laitan virtalukon siihen. Vähän Hummer tyyliä, aika pienin muutoksin meni paikoilleen:

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170317/170eebb140b1a7cb64680bf0b57b2a69.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170317/edc1205ac7b335083b22ff10adf05bb1.jpg)

Nyt vaan pitää kehys tuolle keksiä, nyt ympärillä on kankainen johdon suoja.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Make - 17 Maaliskuu 2017, 23:49:04
On mukavaa keksiä osille paikkoja. Varsinkin sinne minne ei niitä ole alunperin tarkoitettu.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: zeikki - 17 Maaliskuu 2017, 23:54:35
Hyvä idea, kunhan vaan kytkin pysyy kuivana ja ei hapetu :)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: etelahelsinki - 18 Maaliskuu 2017, 18:07:41
Jeh
Hummer tyyppinen ratkaisu, pidän.


Nyt vaan pitää kehys tuolle keksiä, nyt ympärillä on kankainen johdon suoja.
Tässä yksi kehys vaihtoehto, vai onko reikä liian iso?
http://www.vtwinmfg.com/webapp/wcs/stores/servlet/VTwinProd5_10101_10102_3311714_-1_142247_142687_142688_142689 (http://www.vtwinmfg.com/webapp/wcs/stores/servlet/VTwinProd5_10101_10102_3311714_-1_142247_142687_142688_142689)
Ja halvempi, väri kromi mutta taitaa olla ruostumaton.
https://www.netrauta.fi/lvi/kaytto-ja-lammitysvesi/hanavarusteet-ja-liittimet/kuulasulut-ja-hanaliittimet/oras-peitelaippa-102002 (https://www.netrauta.fi/lvi/kaytto-ja-lammitysvesi/hanavarusteet-ja-liittimet/kuulasulut-ja-hanaliittimet/oras-peitelaippa-102002)
Tähän isompaa reikää kairaamaan.
Ile
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 21 Maaliskuu 2017, 18:59:41
Tuo on vähän turhan isolla reiällä, näytti olevan 2 3/8". Virtalukon halkasija on 49 mm. Jotain tuohon tulee keksittyä, alle sit vaikka o-rengas tiivistämään ettei kaikki vesi pääse sisään. Tolla tapaahan se on alunperinkin asennettu, ettei sen pahasti pitäis päästä hapettumaan.
Otsikko: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 31 Maaliskuu 2017, 10:47:20
Runkoputkia tuli taivuteltua.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170331/58603d574fabeb5bccc93467045d3873.jpg)

Mallailussa apuna huonekaluputkee tuolla runkoputken sisässä. Kai sen vois sinne jättääkki kun ei oo ku millin seinämällä?

Mallailu on kivaa ;D

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170331/8e24046ec9a1a224ac762c9408f01672.jpg)

Moottorin kiinnikkeetki pitäis tekasta, tuon takapään kanssa saa käyttää mielikuvitusta kun ei missään oo valmiista kuvaa. Ton tapanen pikkusopperi siitä tulee, 220 akseliväli vois olla lähellä totuutta. Tankki putoo vielä alemmas.

Pitää yrittää säästää tankki alkuperäsen kaltasella sivuprofiililla että saa prosentit talteen, rungon vaihto vie aika reippaasti identiteetistä mutta originelli-osat pelastaa. Jos sais keulan alaputkista prosentteja takas olis ehkä helpompaa mut pitää laittaa vakio penkki konttorille paikoilleen. Ehkä jopa etuvalo...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Rezi - 01 Huhtikuu 2017, 22:17:42
Mallailu on parhautta chopperin rakentelussa. Siihen kannattaa käyttää aikaa.

Meikä nostaisi selkäputken lähtemään emäputken yläosasta niin, että se laskee takapytyn venakopan iholle. Silloin saa rungon selkälinjan suoraan. Kinkki alaspäin selkälinjassa sitsiputken tienoilla ei näytä chopperissa hyvältä.

Tankki näyttää aika isolta..
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 01 Huhtikuu 2017, 23:45:03
Tuohan on nyt tollanen hahmotelma, selkäputki on vaan jossain asennossa moottorin päällä magneetilla. Se tulee ihan emäputken yläosaan kiinni, kuten orkkis "valukappaleessa". Kummasti vaan auttaa hahmottamaan mitä on tekemässä kun moottorin päälle laittaa putken näyttämään horisonttia. Tankki on vielä hyvin raaka, ainoostaan tankinkorkin ja virtalukon seutu näyttää siltä miltä tahon. Muu on vaa sinnepäin.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 26 Huhtikuu 2017, 17:08:57
Hiljasta ollu tässä säikeessä, eikä mikään ihme kun en mitää oo tehny. Runkoa hahmotellaan edelleen, kyllä se sieltä alkaa muodostua, nyt kun tältä vuodelta taas koulu loppuu ja pääsee tallilla käymään.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170426/718106796e60a320296a9322bbf3c687.jpg)

Hahmottelua edelleen, oishan tuolla voinu siivota samalla kun tota on kattellu. Eikä osu noi tuetkaa sinne minne pitäs, ensin heppasin moottorin etukiinnikkeen kohille putken vähän huonosti eikä päässy enää kunnolla hahmotteleen runkoa. No nyt takaosassa on tuki 7 senttiä liian eessä, eli öljypohjan alla.

Automurheetkin meinaa painaa päälle, käyttis alko syömään vettä ja öljyä...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 29 Toukokuu 2017, 00:14:03
Ja niinhän siinä kävi että dyna tuli kasattua ajoa varten vakiona, pienten vastoinkäymisten kautta sain sillä jopa ajettua tallilta kotiin ja kaks kertaa töihin, mut vaan kerran töistä kotiin. Tänään tulin töistä sit shovelilla, joka lähtee jalostumaan hieman pidemmäksi. Oishan tossa toi runko hahmotelmakin, mutta kun tämähän on ihan ok tällaisenaan.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170528/a555edb8284810054d555b3f37ea9c59.jpg)

Ehkä vielä laitan tuohon käsikytkimen ja opettelen sen pyörän sielunelämään. Jotenkin en lämmennyt noille keskitapeille, ja ne tuleekin siirtymään eteen. Ja tuo S&S saattais vaihtua CV Keihiniin. Etujarrukin pitää laittaa vähän paremmin pysäyttäväks, jotta saa ajaa senkin jälkeen kun emäntä on pyörän nähnyt. Nythän se jo vähän suuttu ja sano että toi on vaarallinen kun se pitää polkee käyntiin.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 29 Toukokuu 2017, 11:21:44
emäntä vaihtoon jos tollasia kiksistä kommentoi.  ;D 

tolla pelillä harrastus loppuu tuotapikaa ku seinään....
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 29 Toukokuu 2017, 14:53:49
tolla pelillä harrastus loppuu tuotapikaa ku seinään....

Joo nii meinas loppua, auto tuli mukavasti kolmion takaa eteen, sain sentää pysäytettyä ja konekkin pysyi käynnissä. Hyvin tuo 6 mäntänen ratasjarru toimii, pitää ens viikolla tehä tohon etujarrut ja siirtää tapit etee. Nahkahousujen alla kun on kalsarit näin lämpösellä nii ei taho taipua (seliseli...)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: ma^ko - 30 Toukokuu 2017, 01:25:44
Ja tuo S&S saattais vaihtua CV Keihiniin.

Miksi? Ei CV huono tokikaan ole, mutta miksi?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 01 Kesäkuu 2017, 01:10:11
Kai suurin syy on se että cv:n säätö on jo tuttua. Ja kun sellainen löytyy hyllystä, niin voisin luopua tuosta kaasarista. Toki jotenkin tuo putsari sopii tyyliin.

Yritin herkistellä kytkintä vähän, se on sellanen on/off malli. En löytäny sisältä mitään ihmeellistä, enkä oikein tiedä mitä sille tekis? Hirmu rääkäsyn se pitää aina liikkeelle lähettäessä ja keula meinaa nousta turhan herkästi. Piikkisika on kunnossa ja muutenkin aika tiukka paketti, voiko olla liiankin tiukka? Paikoillaan oleva pressure plate on melko timmi piikkeihin, mukana tullut alumiininen on paljon horompi, vähän tuntuis kylläkin ettei siinä sais liikaa olla väljää?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Spöke - 01 Kesäkuu 2017, 06:56:42
Sillä pressureplaten reikien väljyydellä ei ole toiminnan kannalta mitään merkitystä. Pura levyt pois, pese vaikka jarrukliinerillä ja uita ne atf:ssä. Kuivaa rätillä. Kasaa siten, että kytkin aukeaa suoraan.
Tulee hyvä.
-Spöke
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 01 Kesäkuu 2017, 14:00:31
Kiitos, kokeilen tuota kun saan siihen aikaa.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: flhx - 01 Kesäkuu 2017, 15:46:56
Kato samalla etta piikkisian piikeissa ei kauheesti uria jotka kanittaa levyja niin ettei ne paase irtoomaan. Ite tein aikonaan budjettifixin kun alko olla piikit urilla ja levyt takerteli, hiukan yritin niita piikkeja ensin hioa, sitten rupes vituttaa napertely ja porasin kytkinlevyjen reikia hiukan isommaks. Hyvin toimi.

Mitaan hitek kytkintahan tosta ei saa tekemallakaan mutta ihan kohtuullisen paketin kun vahan hieroo ja funtsii. Dynan kytkimeen sita ei kannata verrata...Niinkun Kangasalabamalainen joskus spekuloi niin toi kytkinhan on tehty jalkakytkimeksi. Kun siihen ymppaa kasikytkin viritelmat niin osittain menee vipusuhteet jne ehka vitulleen eika kytkin esim. irrota aina tarpeeksi. Kannatan tuota spekulaatiota.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Lyytinen - 01 Kesäkuu 2017, 15:59:55
Minä tulin siihen tulokseen, että on tärkeämpääkin tekemistä kun hieroa sitä kytkintä ja laitoin Barnett Scorpionin. Eipä ole tarvinnut sen jälkeen miettiä pätkääkään kytkintä.

PS. eiköhän se savutorvi kohta tule hitsattua loppuun...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: flhx - 01 Kesäkuu 2017, 16:59:11
Minä tulin siihen tulokseen, että on tärkeämpääkin tekemistä kun hieroa sitä kytkintä ja laitoin Barnett Scorpionin. Eipä ole tarvinnut sen jälkeen miettiä pätkääkään kytkintä.

...

Juu olisin minakin ton Barnetin aikoinaan ostanu mutta rahat meni tarkeempiin kohteisiin. Niinkun asennuskaljaan, kun piti sita orgiskytkinta hieroa. Hmm...hetkonen...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 01 Kesäkuu 2017, 21:31:12
Jalallahan tuo kytkin vielä on, kun ei ollutkaan aivan kaikkia osia käsikytkimeen. Piikkisika on pykälätön, sen katoin ekana ;) on se aika villiä jalkakytkimellä lähteä valoista etupyörä ilmassa.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: petejiiii - 01 Kesäkuu 2017, 21:51:25
Kytkinlevyistä veikkaan ton hyppäämisen johtuvan. Mulla oli viime kesänä samaa vikaa ja korjaantu vaihtamalla levyt toisiin. Levyjen merkistä ei mitään hajua, kun molemmat setit oli vanhoja. En kokeillu putsaamista tai liottelua, kun oli noita vanhoja käypäsiä settejä hyllyssä.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: MikkoS - 02 Kesäkuu 2017, 06:39:40
minä olen saanut atf kylvyllä pois rääkäisyn ja hyppäämisen. Mutta ne on ollu vanhoissa laitteissa missä ei keula nouse.. eli atf ei ole aiheuttanut kytkimen pito-ongelmia.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 02 Kesäkuu 2017, 09:25:23
Pitääpä tosiaan liotella ja toivoa että kytkin ei ala luistamaan. Muuten kyllä erittäin hyvin pelas eilisen 300 km reissun, liikkeellelähtö vaan oli hankalaa. Eihän tuo mikään huipputehokas värkki ole, oiskohan ollu 4.5" isku ja vakio 1200 sylinterit. Pitää vaan olla vähän extra kierroksia tottumattomalle ja kevyt peli niin sillä nostaa...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: HillyMan - 02 Kesäkuu 2017, 17:18:36
Mulla tekee shovelin kytkin samaa. Levyt ostin vähän käytettynä tuontipyörästä. Kun se lämpee niin toimii, kylmänä rääkäsee ja sitten mentiin. Toimii atf kylvyn jälkeen pari viikkoa  viikkoa ja sama laulu. Oikeen kun kylmänä luistattaen lähtee niin ei rääkäse. Aattelin ne kumminkin ajaa loppuun ennen vaihtamista.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: rodchop - 02 Kesäkuu 2017, 17:28:19
Hetkeks aikaa saat toimimaan kun hiot levyt ja väli levyt kevyesti hiekkapaperilla ja sitten yöksi likoomaan Atffään. Tämä tekohengitys toimii jonkin aikaa. erityisesti tarvike kevlar levyt tosi paskoja. Suosittelen Primon kytkintä loppuu pelleily ja erittäin löysä käyttää ja toimii erinomaisesti.
http://www.ebay.com/itm/PRIMO-Rivera-PRO-CLUTCH-for-Harley-FREE-SHIPPING-available-ALL-YEARS-/150819574067 (http://www.ebay.com/itm/PRIMO-Rivera-PRO-CLUTCH-for-Harley-FREE-SHIPPING-available-ALL-YEARS-/150819574067)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 08 Kesäkuu 2017, 11:02:20
Pienimuotoinen ongelma ilmestyi tässä kun noita joutsalaisia t-paloja sovittelen tuohon pyörään, kierre loppuu ja laakerin ja kiristysmutterin väliin mahtuu 5/16 kuusiokoloavain...

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170608/93b310b8c07d61ea488b0e3bc7a27a22.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170608/9488e88ce71cd31d21869541f738f717.jpg)

Tohon joutunee laittaan ihan reippaasti tavaraa että sen saa vielä kiristettyä, nyt hydran kupunmutteri pohjaa n. 4 mm ennen kun osuu yläkappaleeseen.

Kai sitä pitää värkätä alalaakerin alle ja ylälaakerin päälle n. 5-6 mm holkit ja mutterin alle vielä prikka.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 08 Kesäkuu 2017, 11:26:15
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170608/ae8af31c1c9f372f6d892a172c8f15a7.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170608/74de7ac936794f6469689ab1a6b1c217.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170608/b25c9acd090e58d404e919df9e299e35.jpg)

Toi tankki on omasta mielestä vieläkin liian korkeella etupäästä, ehkä vähän lisää peltisaksia...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: PK-67 - 08 Kesäkuu 2017, 12:34:26
Eikös tuo mutteri tule yläpalan päälle..ainankin itse laittaisin.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: zeikki - 08 Kesäkuu 2017, 13:04:51
Samaa mieltä, edestä matalampi tankki voisi näyttää kevyemmältä.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: flhx - 08 Kesäkuu 2017, 16:10:19
..

Toi tankki on omasta mielestä vieläkin liian korkeella etupäästä, ehkä vähän lisää peltisaksia...

Riippuu vahan siitakin millaset tangot pistat, mallaile niiden kanssa ensin ennenkuin silvot mitaan. Monta kertaa saattaa joku tankin muoto tokkia silmaan jollakin tankomallilla ja taas toisella se on just hyva.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 08 Kesäkuu 2017, 21:44:34
Eikös tuo mutteri tule yläpalan päälle..ainankin itse laittaisin.

Ei kun tuo on laakerin kiristystä varten, ylä teepalassa on alapuolella upotus tota varten. Yläpuolelle sit perus hydran mutteri kiristämään yläpalan noiden muttereiden väliin.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 08 Kesäkuu 2017, 21:50:41
..

Toi tankki on omasta mielestä vieläkin liian korkeella etupäästä, ehkä vähän lisää peltisaksia...

Riippuu vahan siitakin millaset tangot pistat, mallaile niiden kanssa ensin ennenkuin silvot mitaan. Monta kertaa saattaa joku tankin muoto tokkia silmaan jollakin tankomallilla ja taas toisella se on just hyva.

Onhan se noinkin, mutta kun tuo tankki on vielä ilman pohjaa niin pari senttiä pitää vielä pudottaa, sen saa sit korjattuakin jos on tarve.


Kyllä se pitää isompi tankki saada, tuo nykyinen on vaa 8 litraa ja tänään sai muutaman kilometrin lykätä, pitää ensihätään hommata joku varapullo jolla pääsis tankkaamaan.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 09 Kesäkuu 2017, 08:14:58
ja mä vaihtelen kaikkiin vehkeisiin pienen tankin. Sportin tankilla pärjää ihan hyvin. Litran pullolla ei pitkälle pötki..vaikka sellaset on mullakin
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 09 Kesäkuu 2017, 14:27:33
Joo ei tohonkaan mikään läskitankki tule, vaan sopusuhtasta choppertankkia yritellään ;) kuitenkin että olis sellanen että ei ihan joka kylällä tarttis kurkkia että vieläkö riittää seuraavalle :)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 11 Kesäkuu 2017, 21:49:02
Tuli tänään ostettua akku, ja sitä jo yritin vähän asentaakkin. Muuten ihan helppo homma mutta kun tuossa on pituutta hieman enemmän kun edellisissä 7 Ah akuissa, niin tuo ei meinannut sopia mitenkään paikoilleen. Sen toki tiesin akkua ostaessakin, joten ostin samalla rautasahan.
 (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170611/6315cc701a82df713af01e996196ac52.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170611/7bc522413ac455941dea4e879c2bc3bd.jpg)

Ylemmässä kuvassa siis tuo kaavailtu uusi akku ja alemmassa näkyy hieman miksei se mahdu. Tuossa öljytankin päällä oli tuollainen latta, johon maadoitus ja pari vastusta oli kiinnitetty. No nappasin sen irti kun se ei näyttänyt siltä että rungon tekijä on tarkoittanut siihen tuollaista, onkohan kuinka kriittinen osa? En oo ennen moista nähnyt muissa rungoissa. No tuon kun sahasin pois niin akku mahtuis, paitsi että se on liian korkea. Sellaset 15 mm niin se ei osuis penkkiin.

Seuraakin kysymys, kuinka hyvin AGM akut oikeasti kestää sivuttain? Mulla olis tuossa toinen vähän pienempi Motobatt joka olis kyljellään just oikeen kokonen. En ainakaan vielä oo löytänyt mistään vastaavan kokosta, jossa navat jäis päälle niin tuota vois kokeilla.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170611/3348a9487653dc5fc575f68a611f1466.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170611/baff2c4d5ef576981e333e42d2e8b3af.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 12 Kesäkuu 2017, 17:23:07
Tuolta se näyttäis:

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170612/971658d1d6688b8ee2d295388e202db9.jpg)

Nyt ei tartte muuta kun sormiliina vetästä tosta ympäri ja aika näyttää kuinka toimii...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 14 Kesäkuu 2017, 22:25:09
Tänään taas alko pätkimään, vähän himmasin ja pelas paremmin. Vähän ennen ku pääsin kotipihaan nii pyörä sammu. Vauhista toki ykkönen silmään ja taas mentiin parkkiruutuun asti. Siinä sitten ihmettelin ja kirosin että tuli palautettua se yleismittari, no ei oo akku sökö koska käyntiin lähti suht helpolla.

No siinä sitten ihmetellessä katoin ettei olis öljynpainetta (myöhemmin paljastu virhearvioksi...) ja pyörä sammuksiin. Kyllähän sitä kierroksilla näytti olevan ja tyhjäkäynnilläkin melkein 10psi mittarin mukaan. Kenties ihan normaalia (?).

Ei se ihan kunnossakaan ole, huohottaa pirun paljon. Mitähän tuolle tekis ettei tulis nii paljon öljyä kaikkialta?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 14 Kesäkuu 2017, 22:54:09
Öljypumpun paluupuoli tyypilliseen tapaan mooorjens.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 14 Kesäkuu 2017, 23:05:33
Jaahas... no pitänee tutkia. Huomenna aamusta näkee onko oireet yhä samat vai oliko öljy vaan notkeimmillaan.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 21 Kesäkuu 2017, 10:28:29
Tarinoidaan nyt tänne näitä juttuja ylös että jotenki muistais. Pyörä on ollut nyt vähän huono käynnistymään, tyhjäkäyntiä ei oikein ole löytynyt. En vielä koske öljypumppuun kun paineet on hyvät ja muutenkin siltäosin ihan ok. Aattelin laittaa SAE 50 öljyt sisään kun en tiiä mitä tuolla nyt on.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170621/8d974025c390d70d7ecda0773b02318c.jpg)

Tässä kaasarin kenttäremonttia, tähän mennessä havaittua:
Pääsuutin 074
Välialueen suutin 031
Seosruuvi oli 2 1/4 auki (laitoin puolitoista, pääsee säätämään...)
Kiihytyspumppu oli 3 kierrosta auki, kiristin kierroksella

Vähän metässä tuntuis olevan jotain kun on tollasia säätöjä ollu, saa nähä mihin ite päädyn, kohta kasaus ja laite tulille.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 21 Kesäkuu 2017, 10:54:43
Eipäs testaillakkaan vielä, jotain on muutenkin pielessä. Akussa jännite 5.2 volttia, kun laittaa maapiuhan tippuu nollille. Ruuvasin säätimen irti ja nappasin laturilta piuhan pois, jännite pysyy viiden yläpuolella. Laturin piuha paikoilleen, ei vaikutusta. Vahingossa hipasin säädintä takas runkoon ja sehän ne voltit syö, laturilta taas piuha irti ja säädin maihin, taas akku kyykkää, luulin Cycle Electricin olevan laadukas säädin, tai saattaahan tuolta laturista tulla vaikka ja mitä. Selvitellän kun saa käyntiin, vaihteeksi akkukauppaan...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: PVonJerf - 21 Kesäkuu 2017, 10:57:35
Vaa oha se komia pyörä. 💪
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 21 Kesäkuu 2017, 11:21:11
Vaa oha se komia pyörä. 💪

Kiitos, omaakin silmää miellyttää paljon paremmin kun edellinen Dyna.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 21 Kesäkuu 2017, 18:50:41
Niin se öljypumppu kulahtaa nimenomaan paluupuolelta, sieltä menee läpi kaikenmaailman siilejä ja lepakoita. Seuraus: öljy kyllä tulee koneeseen, muttei poistu sieltä direktiivien mukaista reittiä, vaan jotain muuta reittiä.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 21 Kesäkuu 2017, 23:30:30
Niin se öljypumppu kulahtaa nimenomaan paluupuolelta, sieltä menee läpi kaikenmaailman siilejä ja lepakoita. Seuraus: öljy kyllä tulee koneeseen, muttei poistu sieltä direktiivien mukaista reittiä, vaan jotain muuta reittiä.

Tuo on hyvä tieto, kiitos. Ainakin viimeksi tiiraillessa öljy tuli ihan oikeeta reittiä takas säiliöön. Pitää juhannuksena tutkailla miltä tollanen pumppu näyttää sisältä, isällä saattais muutama tollanen olla hyllyssä joista katella.

Pitää rauhassa edetä tämän kanssa, ei saa heti purkaa kun jotain omasta mielestä epänormaalia tapahtuu. Isältä tuli neuvo, älä rassaa liikaa.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 21 Kesäkuu 2017, 23:58:23
Hammasrataspumppu. Rattaiden pesät on siinä alumiinirungossa, alsa gulahtaa kun sattumia menee sieltä välistä läpi. Ei se nyt yleensä kokonaan lakkaa toimimasta, mutta ei poista enää riittävästi. Silloin huohottelee.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 26 Kesäkuu 2017, 13:08:57
Eihän sitä viikolloppuna kerinny taas tekee mitään, juhannustaiatkin jäi puoliväliin.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170626/ee664dd7f2a5937eeecbf37409e14316.jpg)

Jäi tuo laturi taaskin asentamatta, mutta siirrettiin sitä pakulla kuitenkin isän talliin että ois taas vähän lähempänä. Akkukin tuli tuohon jo hommattua, eli kohta käyntiin. Vähän yllytin isääki että vois laittaa tuon panshovelinsa kuntoon, menee laitteet pilalle kun niitä ei käytä.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170626/77d09db27296b6b97ac674eaab6f6bb3.jpg)

Lättäpääralli lähestyy uhkaavasti, ehkä tuon saa Kuopioon siihen mennessä. Shoveliin pitää lataussäädin ja akku hommata, ettei tartte polkupyörällä kulkee ihan koko kesää.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 29 Kesäkuu 2017, 00:38:41
Vähän asentelemista välillä, muistin että piti nuo putken tiivisteet vaihtaa shoveliin jotein ei auttanu muu kun kömpiä pihalle. Molemmissa putkissa oli kolme tiivistettä päällekäin, eiköhän tuon pitäisi yhelläkin saada tiiviiksi? Putket nyt paikoillaan ja aika hyvin ne näytti tulevan, huomenna jos sais käyntiin nii näkis kuinka pitää.

Etuvalon polttimo oli menny pimeeks ja umpiota aukastessa huomasin kuoren olevan halki, harmi sinänsä kun tuo on niin hieno lamppu, no hyllystä perus biltemalainen kiinni ja pieni taivutus telineeseen että vähän fiksummalta näyttäis. Rumempihan se noin on mutta ajamaan pitää päästä ja tuolla sentään taitaa nähä jo jotain.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/fd81d34a3872b8fc75d77e63d634ce76.jpg)

Takanäkyvyyttä paransin laittamalla pienen pätkän punaista heijastinteippiä lampun alle, nyt täyttää viimeisenkin lain pykälän rimaa hipoen, huomenna hakemaan jännitteensäädin ja sit pitäski päästä tallille katteleen pidempää keulaa valmiiksi. Sähköjäkin pitäs päivittää, mulla olis automaattisulakkeita oottamassa paikoilleenlaittoa, vähän sekavat nämä vähätkin sähköt nyt on.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170628/5aa42486c95476df748805ef1c4144cb.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Rezi - 29 Kesäkuu 2017, 10:46:32
Hieno pyörä. Pari vaaksaa pidemmällä keulalla se näyttää taatusti vielä nykyistäkin paremmalta.

Onko tuossa takavalokin heijastimen lisäksi?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 29 Kesäkuu 2017, 12:44:29
Onhan tuossa takavalo, heijastimen päällä tollanen kananmunan muotonen harmaa muovinpala, jonka alla on punanen teholedi. Penkin alla on pari esivastusta joiden avulla on hoidettu tähän myös jarruvalo. Oikeesti aika hyvinkin näkyy tuosta, valo on penkissä kiinni ja johdot menee verhoilun alla.
Otsikko: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 03 Heinäkuu 2017, 17:50:40
Nyt kun on tarkemmin shovelin ihmeellisyyksiä tarkasteltu, niin paluulinjasta tulee öljy tankille ihan normaalisti sykäyksinä, mutta kone savuuttaa varsinkin takapytyltä. Kun ei nyt vielä tarttis kantta aukasta... Lauantaina oli tarkotus suunnata Joutsaan tuolla mutta taitaa jäädä haaveeksi kun hävettää sininen savu perässä ajella
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Don Quijote - 04 Heinäkuu 2017, 23:19:22
Onhan varsinainen huohotus kunnossa? Eli kone saa huohottaa vapaasti ulkoilmaan jostain kohtaa?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 05 Heinäkuu 2017, 00:20:04
Onhan varsinainen huohotus kunnossa? Eli kone saa huohottaa vapaasti ulkoilmaan jostain kohtaa?

Kyllä se pääsee huohottamaan ihan vapaasti. Tuo huohotus-diagnoosi oli alkuun ihan väärä, kun kaikki savu tulikin pakoputkesta vähän joka välistä (en ole vielä jaksanut tehdä kunnollisia kiristimiä pöntöille...)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 07 Heinäkuu 2017, 01:36:58
Tuli tehtyä sähköjä uusiksi, kun ne oli ennen niin sekavat ja halusin laittaa automaattisulakkeet. Tästä sain virtaa niin paljon että päätin koittaa poimunopeutta, ja täytyy myötää että perseessä tuntuu. Kuopion moottoritie ei ole ihan tasaisimmasta päästä...

Tuli näköjään 1000 viestiä täyteen :o
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 22 Heinäkuu 2017, 01:50:54
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170721/57eda74f3831bab23cf8e7c03f166816.jpg)

Meinas tippua eturengas, onneks ei sattunu mitään ois voinu käydä huonosti. Saipahan hyvän syyn ruuvata 7 asteiset Joutsalaiset ja +12" keulaputket kiinni. Mummorauta ja etujarru jäi vielä tekemättä, pitää sylinteri ja satula hommata jostain. Tästä keulasta ei pitäs osien tippua, on aikalailla kaikki lukitteella kiinni. Oishan tuota voinut muutaman asteen kääntää kulmaakin samalla kun stopparia hitsaili muutenkin mutta tekee sen sitten talvella. Tuolta se nyt näyttää, sain ajettua testiajoa 15 km tallilta kotiin kesäisessä raekuurossa. Hyvin toimii.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170721/745c5f68461878e915e65fba8f9f5cd3.jpg)

Penkki taitaa seuraavassa versiossa vaihtua, kun vaan keksis millasen siihen tekis tilalle.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: spn - 22 Heinäkuu 2017, 10:49:05
Jos oot penkistä luopumassa niin saattais kiinnostaa
Otsikko: Vs:
Kirjoitti: Kiwi - 22 Heinäkuu 2017, 20:01:39
Veikkaan etten luopumassa oo, mä kun oon tällanen hamsteri että meinasin säilöä nuo jos alkaakin kaduttamaan. Muistuta joskus kymmenen vuoden päästä nii saatan ehkä luopua ;D
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 15 Syyskuu 2017, 13:57:26
Kesä tuli ajeltua, ja talven rojektit pukkaa päälle. Pyörä on vielä anoppilassa Lehtimäellä, ja joka viikonloppu on töitä joten ei vielä pääse kunnolla hommiin. En ala tuota runkoa pilkkomaan, se kun toimii tuollaisenaan varsin hyvin, talven muutokset tulee sisältämään fatbopit, lyhyemmän keulan, penkin ja pannun takalokarin. Näistä kaikki muu löytyykin paitsi penkki. Kai sitä saattaa hoijakkakin vaihtua, mene ja tiedä.

Tuli ostettua halvalla nuo 5gal tankit rompepäiviltä ja maaleja putsatessa totesin ne sen verran lommoisiksi ja rumiksi että ei muuta kun rälläkkä käteen. Kaventelen niistä hieman siistimmät, nyt kun lommot on oiottu.
Cycle Houselta tarttui mukaan 21" pinnavanne ja se kun on leveällä navalla niin leveämpi keula pitänee löytää. Muutama ehdokas jo olisi, mutta orkkis springeri on niin hieno että sellaista tekis kovasti mieli. Köyhyydestä johtuen voi olla että joutuu tekemään ite, tai tyytymään perus hydraan.

Tietenkin pitää pipot nostaa pois että saa selville mistä sitä öljyä tulee ja miksi. Kun nyt sais tuon laitteen takas Kuopioon...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 24 Huhtikuu 2018, 20:57:54
Siinähän se talvi meni, enkä edes käyny pyörää kattomassa. Välillä omassa tallissa sommittelin tankkeja ja keräilin vähän osia mutta en mitään isompaa. Viime viikolla aktivoiduin ja pesin yhden CV Keihinin, kun sattui pieni ultraäänipesuri eksymään tallille. Ilmanputsarin pohja pitää vielä tehdä, ja siihen sopivat kiinnikkeet kansiin. Lauantaina sitten viimein sain aikaa niin paljon että asentelin Ultiman singlefire-sytkän ja etujarrun. Sytkä kohilleen, purkki huohottimen alle, bensahana auki ja viimesellä potkulla käyntiin. Mitä se vanha bensa oikein on?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 24 Huhtikuu 2018, 22:49:30
Tulihan sitä vielä vaihdettua orkkis jalkakytkimen runkoon puslat, sekä suunniteltua jarrupuolta. Tuo kytkinpoljin pitäs jostain löytää tai tehdä ite, sen kun vois laittaa noiden keskikontrollien kanssa ja sit päivittää myöhemmin ihan ihmisen mitoille koko pyörän.

Voes anturin aattelin tuohon myös laittaa, ja nyt pitäis arpoa että mikähän olisi sopiva anturi. MCS tarjoaa neljä erilaista, 3 4 5 ja 6 tuumaa elohopeaa (0,1.....0,2 bar), joten erot ei ole suuria. Saahan noita säädettyä, pitäisi vaan keksiä sopiva lähtökohta. Ehkä tuosta nelosesta voisi lähteä koittamaan että kuinka tuo kone kilisee. Vakio imusarja ja CV adapteri tuli hankittua, niiden väliin on tulossa vielä eriste spacer, vanhan liiton vehkeissä putsarin kuuluu vähän törröttää ;)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 03 Toukokuu 2018, 16:54:23
Putsarin pohja tuli leikeltyä, nyt pitäs vielä vähän viilailla ja porailla ja kannen kiinnitykseen kierteyttää yks reikä. Sen jälkeen putsarin sais jo kiinni kaasariin ja vois alkaa miettimään kuinka sen saa kansiin kiinni. Koitan saqda pari kuvaa missä mennään.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 07 Toukokuu 2018, 12:57:13
Tänään askartelin lisää, ja sain tapatalkilla haettua tämän oman projektialbuminkin niin nyt niitä kuvia tulee.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180507/238f628477b8fdcaace2d8f183de1d20.jpg)

Tässä siis malli, aihio ja valmis tuotos, vähän piti viilata ja vinguttaa että itelle kelpas. Takapuolelta piti malliinkin viilata kolo että sopi paikoilleen.
 (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180507/c3ee08963cf3453354e823b8b8da86f6.jpg)

Tuolta näyttää kokonaisuus nyt, kansi pitää vielä kiillotella kun saan tärkeemmät hommat alta pois.
 (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180507/7036a7c05512cb9ae2fb49c364f9dee7.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180507/980dfd2ea6c3ef3f38c58b9c6400cc12.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180507/ed10ab7f3b15981ec215c976f394fb3c.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180507/67072d467e00e5486512ea890c7f67d0.jpg)

Nyt tuo kaasari huutais muovikannen korvaamista alumiinisella ja hieman korkeemmalla kannella... ;)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 07 Toukokuu 2018, 15:00:13
Ja kaasarista jalkahallintalaitteisiin. Tuli tosiaan vaihdettua puslat tuohon kytkinpolkimen kiinnikkeeseen, ja nyt pitäis se poljin värkätä. Hain IKH:lta 5/8 UNF pultin ja viilasin siihen tasaset osat, ja nyt vakio kitkasysteemi on käytettävissä. Pultti on hieman pitkähkö joten se on helppo lyhentää sopivaksi.
 (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180507/3a564537e8bffff73fbdd5bbfa7f9410.jpg)

Yritin luntata foorumilta sopivia vinkkejä mutta photobucket on pilannut monta projektialbumia joten pitänee lähteä kotiin googlailemaan.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 07 Toukokuu 2018, 15:42:33
kivahan noita kaasarin taustoja on tehdä, mut Moonilla olis ollu suoraan peltinen tohon sopiva....:-D
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Mauri - 07 Toukokuu 2018, 21:18:12
Kivahan niitä on tehä😂
Tässä kuva mun Moon kopiosta rst versiona 😂
Tuki rautakin oma suunnitelua rosterista..
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 07 Toukokuu 2018, 21:26:53
Joo niin on, mutta mites Moonin hinta ja kiinnitys shovelin kansiin? Noi leikkeet makso mulle kympin ja piti tuo 1/4 UNC kierretappi hommata muutenkin, joten en nää ihan turhaa työtä tehneeni.

Sitäpaitsi ite tykkään tuosta vähän paksummasta putsarin pohjasta. Oisinhan voinu mennä tolla alkuperäsellä kiinan mikkihiirimallilla, mutta se näyttää rumalta joten työllistin taas vaihteeksi paikallista ammattikoulua.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 08 Toukokuu 2018, 11:21:27
ou jee, mulla on sovelissa nykyään joku rauta välissä, ja Inkkarissa melkeen perinteinen pohjakiinnitys.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 23 Toukokuu 2018, 12:23:34
Shoveli ajettu kotiin, hyvin tuntuu toimivan vaikka sössössä on kiihytyspumppu tukossa. Ilmeisesti talvi anoppilassa sai sen uskomaan että täällä on ihan hyvä olla?

Väänsin naputin ja hitsailin rikastimelle vivun, helpompaa ois ollu tilata vaijeriin se metallinen 90° mutka, mutta päätin tehä 4 mm hydrauliputkesta kovan linjan tuolle vipusysteemille. Ompahan omanlainen, vaikkei tuo nyt onnistunut ihan täydellisesti, kiillotus vielä pitäs suorittaa ja isoimmat vasaran jäljet hioa pois.

Ja menin hukkaamaan tuon vaijerin juureen tulevan kierrettävän nipan, hyviä veikkauksia sen kierteestä jos sais sorvattua siihen uuden vaikka alumiinista? Toki taskurahoilla saa uuden muovisen mutta siinä on reikä ihan vähän liian iso tuolle putkelle.

Sitten olis enää kansi ja kiihytyspumpun nivel muovia (kaasarissa näkyvillä olevista osista), tuota niveltä en ala vaihtamaan kun se toimii.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180523/b55bf676d3f6ddcf72821771b8853a62.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180523/071c98c0cdc8361b0090cd3596318f80.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180523/09cde7629ede9b74c4a0d6585709cef2.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 05 Kesäkuu 2018, 11:06:37
Nyt kun ei oo enää liian kuuma niin pystyi vääntäytymään autokatokselle ja laitoin tuon kytkinpolkimen rungon jo kiinni. Laturin suojakopasta piti sahata pala pois mutta muuten se asettui suoraan paikoilleen.

Seuraavaksi polkimien pohtimista, onko tuollainen vakiotyylinen keinukytkin niin tarkka vipusuhteista, ja jos on niin olisiko jollain heittää mittoja? Jarrupoljinkin menee uusiksi, pitäs löytää jostain rosteritankoa väänneltäväksi.

Tuli hommattua uudet kytkinlevyt (halvimmat mahdolliset myyjän suositusten mukaan) ja pitänee laittaa ne lillumaan johonkin öljyyn vaikka juhannuksen yli, jos tuota oppis sit joskus ajamaankin.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 05 Kesäkuu 2018, 13:28:29
Purinpa tuon uuden vanhanmallisen painelaakerin, siinä oli tuo osat kasassa pitävä peltirengas jotenkin huono, kun se käsissä pyöritellessä jumitti aina välillä. Ihan niinkun sinne mahtuis yks kuula enemmän... Taidan laittaa tuon läjään ja joskus pyörään paikoilleen. Ajankohta osunee näille rempoille joskus juhannuksen jälkeen, samalla tulee käytyä enemmänkin tätä laitosta läpi. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180605/3aac564250e9d4d32c55aaff4d6c225d.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 09 Kesäkuu 2018, 10:51:57
Tuli lueskeltua projektiosiosta rezin ja Kimmon projekteja kun niissä on jalkakytkintä pohdiskeltu ja aloin heti apinoimaan. Romuliikkeestä tarttui 10 mm rosteritankoa metrin verran ja biltemasta ~40 mm halkasijalla olevat kiinnikekumit ja töissä ajattelin katkaisevani ne. No eihän täällä ollut rautasahaa, joten painoin mattopuukolla kumit keskeltä poikki ja eihän siitä hyvää tullut.

Seuraavaksi keksin käyttää porakonetta mutta pinnan suoristamiseen olisi ehkä tarvinnut hiomapaperia, eikä sitäkään löytynyt, viilakaan ei ollut hyvä. No porakone "jigiin" ja hitaalla pyörintänopeudella mattoveitsen terällä pinta irti, ihan kohtuullinen lopputulos ja tallilla siloittelen loput.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180609/fe617a330e0940df53fa4a75f8c2c5d6.jpg)

Kuvassa käytetyt työkalut. Rosterimutterikauppaan pitää mennä kunhan vapaa-aikaa taas löydän jostain nurkasta.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Rezi - 09 Kesäkuu 2018, 20:18:59
Tuli lueskeltua projektiosiosta rezin ja Kimmon projekteja kun niissä on jalkakytkintä pohdiskeltu ja aloin heti apinoimaan.
Kimmon jalkakytkinkeksintö kannattaa kopioida. Mulla on se molemmissa pyörissä. Monen kesän ja tuhansien kilometrien kokemuksella voi suositella konseptia. Ainut ongelma on kova sade, joka liukastuttaa kitkapinnan ja kytkimestä tulee vähäksi aikaa itsarimallinen. Ehkä jonkinlainen suojakoppa olis hyvä.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 09 Kesäkuu 2018, 23:20:20
Mä tuun käyttämään orkkis kitkalevyä ja jousiprikkaa, sekä jousta. Aattelin laittaa käyttövivunkin käänteisen suicideen verrattuna (eli keinun akselin alapuolelle kuten alkuperäisessä), mutta vipusuhteet askarruttaa.

Rezi, sulla oli jossain kuvassa säätöä varten reikiä, mihin niistä olet nyt käyttötangon jättänyt? Suurinpiirtein etäisyys reiästä akselin keskelle?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 12 Kesäkuu 2018, 17:23:51
Tuli nyt väänneltyä tankoa viilapenkissä, polkimen mitoitus nyt näyttäisi tulevan kengän mukaan ja vipuun sitten säätöreikiä... Pitää ens kerralla ajaa pyörällä tallille, ettei tarvii sovituksen takia ajella eestaas.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180612/14ba860bc70e0c9ae82e60f63284eb0d.jpg)

Ihanaa tämä harrastaminen on, reilulla satasella ostin miggiin rosterilankaa ja vitosella materiaalit, puuilon 59 mm rasiapora oli kertakäyttönen tuota 6 mm rosteria leikeltäessä ja kartiopora jolla keskireikää suurensin oli tylsä just tärkeimmän koon kohalta, joten reikä jäi vähän vajaaksi. Puolipäivää menee tällasia värkkäillessä helposti, ja uuden alkuperäisen tapaisen sais alle seittemälläkympillä kaupasta. Mut ei oo muilla samanlaista vänkyrää ;D

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180612/95daf1e10686f08490f9a2c00547c9dc.jpg)

Tässä vielä kuva tuosta alkuperäistyylisestä kitkalevysysteemistä. Tarviikos tuo muuten jonkun liikkeen rajoittimen?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Rezi - 14 Kesäkuu 2018, 15:30:17
Tarviikos tuo muuten jonkun liikkeen rajoittimen?
Laitoin ensimmmäiseen kytkimeen stopparit, mutta toisesta jätin ne pois. Hyvä käyttää myös ilman stoppareita.

Edelliseen kysymykseen vastaus: Etäisyys akselista tangon reikään on noin 70mm.   
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 19 Kesäkuu 2018, 11:59:36
Tuli hitsattua poljin kasaan, ja nyt pitänee löytää tarpeeks iso sorvi jossa pyöräyttää tuon takapuolen tasaiseksi. Ja ootella tikkien poistoa sormesta, kun poratessa terä jumitti ja palikka pyörähti.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180619/535884cca2a8b47d104f56e24ca03e75.jpg)

Kiitos Rezi tuosta mitasta, en löytänyt tallilta tarpeeksi isoa rosteripalaa joten halkasin yhen prikan ja hitsailin siitä tuollaisen vänkyrän. Pitää vielä pieni korjaus siihen tehdä, ensimmäinen mutka tais mennä vähän väärään kulmaan. Mutta sopivuuden näkee kunnolla vasta kun mallailee tuota paikoilleen, eiköhän se tuosta taas pikkuhiljaa.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 09 Heinäkuu 2018, 19:52:37
Ei edisty sitten millään. Laittelen shovelin myyntiin kun työt loppuu ens kuussa eikä rahat muuten riitä elämiseen. Mustang on sen verran paloina etten sitä voi myydä, joten tämän pitää lähteä. Pitänee tehdä oikein myynti-ilmotus kuvien kera, jos jostain vielä moisia löydän.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 21 Elokuu 2018, 18:14:15
Näköjään oon ollu pahalla päällä viimekuussa, kun pyörän oon laittanu myyntiin. Eipä sillä tullu ajettuaan kun niin savutti ja pätki, inspiraatio oli vähissä. Tänään kun ei muuta keksinyt enää niin kävin säätämässä venttiilit, kaikki tuntu olevan turhan tiukalla. Samalla tulppien puhistus öljystä ja tein vielä kuristuksenkin kansien öljylinjaan, tsädäm, ei savuta enää. Öljynpaineet on n. 30 psi ja öljynä Motulin sae 50. Seuraava homma taitaa olla taas mopon kutistuminen, alkanut näyttää typerältä kun ”keula ei ole osa pyörää” eikä linjat kohtaa. Otin jo vakio 39 t-palat sekä keulaputket auton perälle mukaan, pitää vielä ohjauslaakeri käydä hakees tuohonkin kokonaisuuteen, kun joutui sen alemman murjomaan irti.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 22 Elokuu 2018, 22:02:37
Tulipahan ruuvattua vakiomittaset yläputket ja t-palat paikoilleen, heti alko näyttään järkevämmältä. Etulampulle pitää vielä kiinnitys keksiä ja jarruletku lyhentää. Ihan hauska ajaa tuolleen lyhyenäkin. Nyt vaan pitäs metsästää kapee 21” pinnavanne tuohon kun menin myymään tuon vanhan eikä se olis tuohon keulaan sopinut.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180822/94982b105e6221762f9faa8eb94042b7.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180822/5d8cdf6e740a45494decdf27c3038594.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180822/9f36227a8a32f37695b19b6a0340e9fb.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: flhx - 23 Elokuu 2018, 00:00:44
Pyörästä luopuminen vielä harkinnassa kun virittelet nuotiota alle?

Tuo näyttää varsin hyvältä, keula sopii kokonaisuuteen. Juu, kaponen eturengas vielä ja toinen vanne. Hyvä tulee. Peukutan täältä rapakon takaa. Turvaväli nääs.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 23 Elokuu 2018, 07:02:31
Isännöitsijältä lainattu ”pyöräpukki”, saattoi hieman naapureita ihmetyttää kun kävin välillä hakees lisää työkaluja ja pyörässä ei ollu kun t-palat enää kiinni. Polttaa tuota ei kannata, kun ei siitä sais omia pois.
Otsikko: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 10 Joulukuu 2018, 18:05:02
Hiljasta ollut, viikonloppuna kävin molempia pyöriä kattomassa mutta mitään ei tullut tehtyä sen enempää. Tuli laitettua talli pois ja kuskattua isän luo ja anoppilaan kaikki työkalut ja osat jne. mitä talliin oli kertynyt.

Isä lupas tehä shoveliin moottorin ja nyt pelottaa kauanko siinä menee, joten aloitin lättäpään kanssa sähköjen päivitysprojektin joka toivottavasti tuottaa toimivan pyörän lisäksi muutaman nopan kouluun. Johtosarja ei onneksi ole kallis joten sama laittaa uusiksi kokonaan. Hollannista tuli sähköjohtojen lisäksi uudet runko terminaalit joten ei pitäisi ihan äkkiä tulla ongelmia. Jouluna lisää kun en aikasemmin pääse ruuvaamaan.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181210/4668d8e9fcc9a8d2f8f62b996ca8e8b8.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 23 Joulukuu 2018, 21:46:41
Tuli purettua lättäpään sähköt nyt pois ja hieman jo uusiakin pujottelin paikoilleen. Etuvalon kiinnitysrauta oli haljennut ja se pitää hitsata kuntoon vielä ennen ajokautta. Takalokarin alemmat kiinnityspultit on myös löystyneet, taidan ottaa takarenkaan irti ja rasvata laakerit samalla. Jos nyt jotain kuvaa onnistuis lataamaan...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 23 Joulukuu 2018, 22:17:02
Onnistuiskohan tällasen panoraamakuvan liittäminen? Ei oo ennen tullut tuota testattuakaan, laatu vähän mitä sattuu.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181223/473ed3dd0efd4640666322b2e8193900.jpg)

Vähän lähikuvaa remppakohteesta:

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181223/a395180011c73607651636634b6904c4.jpg)

Hyvää joulua koko Finnbikersin väelle!
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 23 Huhtikuu 2019, 13:54:57
Eipä paljoa ole tapahtunut, viikonloppuna sain shovelin pestyä ja irroittelin siitä peltiosat ja sähköt. Lättäpään laturi on nyt miljoonannen kerran todettu ehjäksi ja sähköt on melkein kaikki kasassa, johtosarjan liitinpussi ainoastaan hukassa ja projekti siksi jäissä. Kesä tulee, en ole valmis.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190423/537df8237b56d4d71e74016565d2b163.jpg)

Shovelin rungosta pitää emäputki vaihtaa normaalimittaiseen, nykyinen on noin tuuman liian lyhyt. Samalla sitä voisi hieman nostaa ja kääntää +12” keulalle sopivammaksi. Eiköhän tuo onnistu kesän aikana?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 04 Marraskuu 2019, 14:21:12
Kesä tuli ja meni, eikä pyörä tuntunut itsestään purkautuvan. Ainoastaan ohjaustanko tuli irroitettua ja joitain pikkunippeleitä tarttui töistä välillä mukaan, mutta kaikki suunniteltu jäi hoitamatta.

Walkalta tarttui mukaan sporttidynan keulan alaputket, pitää alkaa niihin pähkäilemään sisuskaluja kun ei näytä normaalit damperit sopivan. Myös yhdet jouset sekä 19" tuplajarru etuvanne tuli hankittua, nyt täytyy vielä löytää jostain sopivan sirot jarrupuristimet jotka voisi sovittaa tähän projektiin. Stefat ja keulan holkit tuli myös hankittua, eturengas lähti tilaukseen.

Vielä täytyisi löytää jostain 4 mm seinämällä olevaa 38 mm hydrauliputkea, se lienee sopivaa rungon selkäputkeksi. Kunhan tuo löytyy täytyy ottaa rälläkkä käteen ja hoitaa kulmat kuntoon, ei tästä muuten saada ikinä pyörää kasattua. Keulaksi on tulossa nyt Joutsalaiset kapeat t-kappaleet sekä perimätiedon ja muutaman mittauksen perusteella 39 mm +12" keulaputket. Käytettäessä sopivan mittaisia dampereita keulan pituudeksi saadaan noin 120 cm joka lienee sopiva, kun ei pidempiä putkia tähän hätään löytynyt. Rungon mitat saadaan laittamalla keulakulmalaskuriin ohjausakselin yläpää 105 cm korkeuteen ja emäputkelle kulmaa 45 astetta, näillä spekseillä pitäisi saada jättö alle kympin.

Etuvanne täytyy purkaa jossain välissä että saa navan pyöräytettyä sorvissa nätimmäksi, tuleepahan putsattua koko komeus kerralla. Ohjaustankoon ei ole ainoatakaan ideaa, kun en haluaisi perus pupunkorvia alkaa tähän tekemään. Nykyinen tanko näyttäisi kopteriversiossa hieman hölmöltä, joten ideoiden täytyy antaa hautua. Eiköhän se sieltä ulostaudu kun saa rungon rullaamaan.

Onko kellään foorumilaisella kokemusta näistä cartridge-tyyppisistä keulan sisuskaluista, kuinka säädöt ym. toimivat? Jotenkin en osaa ympätä sitä tällaiseen perinteiseen keulaan, vaikka useamman ylösalaisinkeulan olen huoltanut.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: brocka - 04 Marraskuu 2019, 19:02:50
Sitä 38 mm hydrauliputkea 4 mm seinämällä löytyy hyllytavarana Toivalan Metallista. Minulla on sisäpiirintietoa.  :D
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: flhx - 04 Marraskuu 2019, 21:37:49
Jos muistan niin katon duunissa loppuviikosta noita keulan kilkkeitä HD varaosaohjelmasta jne. Osaa palikoista saa vielä tehtaalta. Mulla on kaks tuollaista sportti Dynan säätokeulaa kokonaisena, yks -00 kiinni FXRssä ja toinen -04 tällä hetkellä irtonaisena. Dynan service manuaalissa muistaakseni on juttuja säädoista jne. En äkkiseltään muista mitä eroja normaali keulaan, siis säätojen lisaksi, jotenkin olin joskus siinä luulossa että noi alaputket sais ympättyä normi keulaankin? HD joskus myi tarvikkeena Dyna/Sportyyn tuplalevyjarru alaputkia jolloin niistä puuttui se alaputken alaosassa oleva säätonuppi joka 00up sportti Sportster/Dynassa on. Onko 99 vai 00up jarrulle? Vanhaa osanumerotarraa ei varmaan enää tallella?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 05 Marraskuu 2019, 10:37:24
Putket on kiillotettu, joten tarraa ei enää ole. Vuosi varmaankin -04 eteenpäin, kun on tuumaiselle akselille.

Mulla saattaa olla tuohon etuakseli aihio, äidin kingistä jäi joskus yli sellanen mistä on kierre katkennut. Täytyykin kaivaa se jostain ja sorvailla se napaan sopivaksi.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: flhx - 06 Marraskuu 2019, 15:23:01
No niin, tuli hiukan ns.nollatutkimus.. 00-05 SporttiDynissa FXDX/T siis on tuo cartridge tyylin vaimennus joita ei tavallisessa FXD Dynassa ole. Valitettavasti HD varaosaohjelmasta ei juuri tietoa irtoa mita eroja noissa alaputkissa on.

Erot jotka loytyvat on se saatonuppi FXDX/T jonka paikalla noin suurinpiirtein on FXDssa tyhjennysproppu, samoin FXDL joka siis myos tuplalevykeula mutta ilman saatoja. Samoin cartridgepanoksen kiinnityspultti alaputken pohjassa on eri numerolla kuin perinteisen keulan. Ainoa koko jonka sain on tuon perinteisen keulan alapultti (M8x1.25x27), cartridgekeulan pultista ei ole kuin varaosanumero.

Puslat nayttas kaikki olevan samat, erot tietty ylakeulaputkessa ja jousessa kun FXDX/T keula pidempi, seka ylatulpassa FXDX/T saatojen takia.

En saa osien saatavuudesta talla hetkella mitaan tietoa koska HD nettitiedosto on ollut jumissa koko alkuviikon ja varmaan vkl asti muutosten/paivitysten takia.

Myin palstan Makelle vuosia sitten rautikseen tuollaiset sporttiDynan alaputket, josko Make viela muistaisi miten asentuivat?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Make - 07 Marraskuu 2019, 03:05:34
Makasivat aikansa jossain romukasassa ja siirtyivät palstan Hemulille  :P
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Hemuli - 07 Marraskuu 2019, 17:00:03
Jaa nekö oli ne missä oli hiukan vääntyneet yläputket ja hydraulit mukana? Niistähän tuli vielä ihan keula, muokkasin vakio sportin yläputkia niin että niihin sai sporttimallin sisuskalut ja löin kamat nippuun.

FLHX on jäljillä mutta aika kaukana maalista. Eli kuten tätä jo Walkassa puitiin, on sporttidynan keula täysin erilainen sisuskaluiltaan kuin perusmalli. Niitä säätöjä ei saa toimimaan muuten kuin alkuperäisen patruunavaimentimen kanssa mutta vakio-osat saattaa sopia sen tilalle - tässä lähinnä ongelmana se, osuuko hydrauliyksikön alapäässä oleva alumiiniholkki napakasti sporttimallin alaputkien pohjaan jossa on hiukan erilainen koneistus. Ja hydraulia paikallaan pitävä ruuvi on myös paksumpi mutta noi sun putket näytti nopeella vilkasulla olevan sportsterin eikä Dynan osat - jälkimmäisessä on paksumpi ruuvi.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: flhx - 07 Marraskuu 2019, 18:33:13
...Ja hydraulia paikallaan pitävä ruuvi on myös paksumpi mutta noi sun putket näytti nopeella vilkasulla olevan sportsterin eikä Dynan osat - jälkimmäisessä on paksumpi ruuvi.
Tarkoitatko Sporty Sport ja Dyna Sport ruuvia? Ainakin varaosaohjelman mukaan on sama ruuvi, samoin alaputket on samat 03 asti, 04 ei enaa valmistettu Sporty Sporttia jolloin mm.akseli ja laakerit isoni. Cartridge ja jouset eri Dyna S vs Sporty S.

No niinkun sanoin niin HD varaosaohjelma ei juuri eroja listaa, harvoin edes antaa kierre jne tietoja ruuveille jne. Eika tuo tietysti erehtymaton ole tuo ohjelma, muutamakin virhe tullut bongattua...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 08 Marraskuu 2019, 11:56:58
FLHX on jäljillä mutta aika kaukana maalista. Eli kuten tätä jo Walkassa puitiin, on sporttidynan keula täysin erilainen sisuskaluiltaan kuin perusmalli. Niitä säätöjä ei saa toimimaan muuten kuin alkuperäisen patruunavaimentimen kanssa mutta vakio-osat saattaa sopia sen tilalle - tässä lähinnä ongelmana se, osuuko hydrauliyksikön alapäässä oleva alumiiniholkki napakasti sporttimallin alaputkien pohjaan jossa on hiukan erilainen koneistus. Ja hydraulia paikallaan pitävä ruuvi on myös paksumpi mutta noi sun putket näytti nopeella vilkasulla olevan sportsterin eikä Dynan osat - jälkimmäisessä on paksumpi ruuvi.

Onneks mulla ei vielä ole mitään sisuskaluja tähän projektiin, joten taidan tehdä vakiotyyppiset damperit. Ainakin toisessa alaputkessa on tuo holkki tallella, siitä saa mallin sopiville alapäille, joten sopivuusongelmaakaan ei pitäisi olla. Pitääpä viikonloppuna ottaa mitta kouraan ja piirrellä parit luonnokset näistä.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 18 Marraskuu 2019, 14:47:36
Pikkuhiljaa, pitänee käydä sorvin ääreen. Etuvanne purettuna, edellinen ruuvaaja oli jättänyt laakerit shimmaamatta mutta ne oli muuten hyväkuntoiset. Näissä hommissa ei pinna kiristä ;D uusi vannekehä lähti tilaukseen, eiköhän tuo vanhakin johonkin jääratapyörään saada käyttöön. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191118/08e2bded6d72a8ee24fbe2c5404d5ce2.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191118/82b2f6e3fcb5392275b122b9b2518b4f.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 19 Marraskuu 2019, 19:55:26
Siitä se lähti pyörimään, nuo spacerit oli aika kätevät kun napaa käänteli sorvissa.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191119/93e67f7c3a854c0e40320ba3d53da0e8.jpg)

Tuloksena vähän oudon näköinen choppernapa mutta eiköhän siitä kiillottamalla tule ihan hyvä

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191119/99a56916b4ac4939054ca25e9075e896.jpg)

Edellisestä viestistä jäi pois sunnuntain urakointi kun viimein otin härkää sarvista ja irroitin shovelin pipot. Savutuksen syy taisi löytyä heti, sillä takapytyn enskan puolen kannenpultit tuntuivat kouraan vähän löysiltä ja kannentiiviste oli päästänyt öljyt pyttyyn.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191119/9c78a1db5617c69bb383945ffa3faab7.jpg)

Kannet näyttäisi olevan kunnossa inserttien osalta, joten putsaus ja perus kansityöt riittää. Pytyt pitää käyttää irti ja maalata, vielä kun keksisi hyvän sävyn jota jaksaisi katsella vielä toivottavasti useamman vuoden. 
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Tuusulan T-Bone - 19 Marraskuu 2019, 20:18:17
Kuvasta päätellen sun kansipahvit on ollu myös mallia vuototakuu. ;D

Kaikki muut tuntuvat toimivan paitsi noi...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 19 Marraskuu 2019, 23:45:04
Näin olen antanut itseni ymmärtää, vaikken aikaisemmin ole shovelien kanssa päässyt leikkimään. Hyllyssä odottaa Jameksen tiivistesetti, kansipahvit liekkirenkailla.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 23 Marraskuu 2019, 20:53:06
Kyllä tuo kiillottaminen vaan on ihanaa.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191123/4cc6eccae16394d1bd1c9364c9a4ceb7.jpg)

Pinnatkin sattui olemaan rosteria, kyllä oli kivaa kun 40 kertaa koukku pyörähti hanskassa olevaan reikään ja jäi jumiin käännellessä, mutta kyllä se siitä onnistui.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191123/0dbf6b3edae42e5d8041c87249991d4d.jpg)

Vähän huonot kuvat pinnoista mutta kivasti ne alko kiiltämään. Toivottavasti nyt saisi ne istumaan nätisti tuohon napaan.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191123/02946bf7f52d37f0809c3a94434333f7.jpg)

Sormet on hellänä mutta osat kiiltäviä. Ehkä jo ens viikolla on vannekehä kourassa ja pääsee pinnaamaan (koulutöistä...)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 29 Marraskuu 2019, 22:51:08
Optimistisesti aloin jo haaveilemaan ensi kesän Norrtäljen reissusta, sinnehän lähdetään vaikkei pyörä olisikaan kasassa. Ja jos on, on matkatavarat saatava pyörän päälle tukevasti ja tyylikkäästi. Pöytälaatikon pohjalta löytyi johonkin projektiin joskus hankittuja silmukoita, joiden ympärille aloin pyörittelemään naruja. Tulos näkyy kuvassa, nyt on pyöritelty noin 10 metriä.


(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191129/8270ea1dcc090b9f7e0e8902d3803422.jpg)

Ainakin toinen mokoma menee että tuolla edes tekee jotain, piti keskeyttää tältä illalta kun tarvitsee hakea lisää lenkkejä tuohon. Harmaan osan yläpuolella näkyvään paksumpaan osaan jemmasin pussillisen abikoja, jos niitä vaikka sattuisi tarvitsemaan jossain. Laatikoista pitää vielä kaivaa lisää roinaa mitä on joskus tallettanut jos sattuisi tarvitsemaan johonkin tällaiseen turhanpäiväiseen.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 01 Joulukuu 2019, 11:31:23
Eilen sain työvoiton toisesta keulaputkesta, kun vihdoin sain tuon alapään holkin irti. Ei ollut ihme että tuo ei tahtonut lähteä irti, kun se on o-renkaalla tiivistetty. Tuosta täytyy kopioida muotoa ja tehdä pohjaan sopivat holkit normaaleille dampereille, sekä tehdä tuosta kopio jos joskus innostuukin noista säädöistä. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191201/2b1ec3e7cd383fe809fb062b0667db9a.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 12 Joulukuu 2019, 14:27:35
Niinhän siinä kävi että tällä kertaa tuli vanhat pinnat kiillotettua turhaan, kun tuo uusi vannekehä ei ollutkaan dropcenter. Piti tilata uudet pinnat, säästösyistä tällä kertaa perus kromatut.

Vanteesta tuli ihan hyvä, sen verran soikea oli uusi Speedmaster että olisi pitänyt tehdä vanteeseen enemmän pystyheittoa ;D

Nyt pitää alkaa keulan tekoon, koulusta jäljellä enää yksi viiden nopan projekti-kurssi ja koitan saada tuon joulun aikaan hoidettua pois alta. Jos sitten saisi vaikka työpaikan että olis varaa leikkiä. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191212/887c02d7126daad5e3284f664b283a1f.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191212/1ee82c84ec4d2701e384babe137f08e4.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191212/86c70031d34f276fe53b1d5d0ceaf905.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191212/013f5e7ce976c39983505debaf94823c.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191212/5401512996929b2f99036d6f0fafcff7.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 12 Joulukuu 2019, 14:30:52
No mistähän syystä nuo kuvat hyppäs sivuttain? Ehkä niistä silti hahmottaa jotain.
 
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 09 Tammikuu 2020, 15:15:57
Sieltä ne hydraulit löytyy lastun seasta, kuten muutkin tarvittavat palikat. Huomenna pitää vielä tehä nuo valmiiksi ja sit voikin alkaa kasaamaan keulaputkia. Mummorauta vielä sekä etuakselin sorvaus ja keula olis aikalailla valmis. Niin ja t-palojen kiillotus.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200109/d5f33951bf31da81eed9b6394c374697.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 15 Tammikuu 2020, 22:05:25
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200115/278d650630d8cca3ade926c2d88aa0d0.jpg)
Joutsalaisten t-palojen tilauksesta jäi aikanaan pois yksi mielestäni tärkeä ominaisuus, eli upotus etuvalon kiinnikkeelle. Tänään tuli opeteltua jyrsimen käyttöä ja sain tuollaisen kolon aikaiseksi.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200115/434b7c123167dd3fcb0f6d408e898f32.jpg)
Nyt etuvalo näyttää varmasti eteenpäin, joutunee ehkä kiinnikettä hieman kaventamaan.

Keulakin alkais olemaan kasassa, siitä parempaa selostusta hieman myöhemmin. Kuvassa noin 20 cm painuneena, joten todellisuudessa ihan sopivan mittainen tuosta tais tulla.  (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200115/0304ef0bcb5de8a3ac8c7107d68aabcb.jpg)
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 23 Tammikuu 2020, 21:16:05
Koulun kanssa ollut kiireitä ja tuli tehtyä melko pitkä raportti tän keulan toiminnasta. Nyt on siis haarukka kasassa, koulu vihdoin paketissa ja voi suunnata eteenpäin.

Keulan pituudeksi tuli 116 cm ylä t-palan yläreunasta akselin keskelle, jousen esijännitys noin tuuman verran ja vaimennuksen säädöt toimii ainakin käsitesteillä, koeajot kertonee mitä kaikkea pitää vielä tehdä.

Kytkinpolkimesta pätkäisin tavaraa vähän pois että se sopi sorviin ja suoristin kitkalevyä vasten tulevan pinnan, seuraava asia tuolle onkin taas väännellä sopivat tangot ja hitsata ne paikoilleen.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 26 Tammikuu 2020, 06:08:56
Tuosta H-D orkkis kiinnityspultista ei varmaankaan löydy mitään tietoa johtuen siitä että se on jonkinlainen banjopultti. Pyöräytin sorvissa M10 kuusiokolopulteista banjopultit ja kaikki keulaöljy kulkee niiden kautta säätöruuveille, damppereissa ei ole (vielä) ainuttakaan reikää kyljissä. Kesä näyttää tarvitseeko muutoksia vai ei, toivottavasti ei.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 24 Helmikuu 2020, 16:54:27
Pyörä vihdoin purettuna muttei tullut nyt kuvia tähän viestiin, ollut kädet aina niin öljyssä ettei ole tullut kuvia napsittua. Jostain Etelä-Pohjanmaan alueelta jos löytyisi runkojigi niin ei tarttis runkoa roudata Kuopioon muutoksia varten.


Takarengas-asiaa tulikin jo pohdittua toisessa topikissa ja taidan tuon nelituumasen kehän pinnata takavanteeksi tähän ja 5.00-16 Avonin pyöräyttää siihen päälle. Navaksi valikoitui joku hyllystä löytynyt kromattu alumiininen etunapa johon pitää yrittää suurentaa reiät rattaalle sopiviksi, nuo jarrulevyn kiinnityspultit on sen verran pienikokoiset. Tai saattaishan kovat pultitkin riittää, eihän tuosta mitään kiihdytyspyörää tule.

En hoksannut tuota etuvalon kiinnikettä jyrsiessä että voisin haluta perus 5 3/4" bates-kopion sijaan jonkun toisen valon ja nyt kun on valittu käytettävä valo on sille koneistettava kiinnike. Voisi myös käyttää tuota t-palaa sen verran jyrsin/porakoneessa kiinni että tekisi alapuolelle upotuksen kuusiokolopultille.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 25 Helmikuu 2020, 08:45:47
Renkaasta sen verran, et paa sinne Shinko 270. paremman näkönen (imho) ja parempi ajaa, ja taitaa olla jopa halvempi.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 25 Helmikuu 2020, 20:34:42
Mulla on yks avoni hyllyssä joten poltetaan se eka enkä ala tuota lähes loppuun ajettua shinkoa irrottamaan vanhasta vanteesta tuon takia, pyörikööt loppumetrinsä rautapään alla. Seuraavaks vois tollasen kantikkaan sinkon tuohon laittaa.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 26 Helmikuu 2020, 08:04:59
Se shinko muuten on 4 tuumasella vanteella aika pyöree. (meillä on sillai Sportyissa) Eikä se kovin kanttiseks mee, kun pitää "oikee" paineet
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 26 Helmikuu 2020, 17:56:55
No hitto, nyt kattelin että kummin päin noi taas meni ja meinasin eka tollasen E240 tuohon laittaa mutta näyttäis että niitä saa vaan MT90-16 eikä viistuumasena. Kai se on sit mentävä tolla pyöreämmällä E270 profiililla joka tuossa on aiemmin ollut.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Hemuli - 26 Helmikuu 2020, 21:31:30
Noissa 240 ja 270 on myös se ero että se MT90 on normaalin modernin renkaan korkuinen kun taas 270 on profiililtaan korkeampi ja vastaa Avonin MK2:sta
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 16 Maaliskuu 2020, 21:45:47
Josko tämä projekti joskus lähtisi rullaamaan eteenpäin kun itse alkaa tekemään. Nappasin rungon, keulan sekä vanteet auton perälle ja suuntasin töihin. Nyt voi aina kaikkea pientä värkätä työajan ulkopuolella, aloittaen maalien poistosta ja jigin kanssa hääräilystä sekä muista valmisteluista. Sekä jossain kohtaa pitää laikata ihan oikeastikin.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200316/f9b605f9684b8e81070abf2bd6bedf57.jpg)

Hieman voisi näistä tarinoida jatkossa tarkemminkin.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 18 Maaliskuu 2020, 22:17:56
Takanavan muokkausta, täähän on alunperin joku 90-luvun lopun etunapa, alumiinia mutta kromattu. Jossain räystäsvuodossa tuota on kai säilötty kun laakerit oli ruostuneet ihan paskaksi.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200318/fc6892916fdb93368fe8c99dd61a3501.jpg)

Väsäsin pylväsporakoneeseen tuollaisen hienon jigin jossa napaa sai kivasti pyöriteltyä poratessa ja vääntelin siinä myös uudet 3/8-16 kierteet tuohon.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200318/305ddd3ab8b945c6ac9e0e39cbcb0ccf.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200318/208923e580de84c9bfeb67ffcdf04feb.jpg)

Kiillottelemaan en vielä alkanut, pohdiskelin josko tuotakin napaa voisi sorvissa kokeilla urittaa, vaan kun siinä on kromi päällä pitäisi joka pinta saada alumiinille.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 24 Maaliskuu 2020, 21:55:13
Napa kiilloteltu, seuraavien ongelmien pariin. On muuten näppärää painaa uudet laakerikoolit prässillä pelkkään napaan, sujuu paremmin kuin hyvin varsinkin kun koolit oli pakastimessa pari viikkoa :D on sen verran kapea tuo napa että täytyy rattaan taakse laittaa spaceri, muuten vanne täytyisi rihdata vähän turhan vinoon. Pitääpä napata huomenna tuosta kuva.

Viikonloppuna aloitin myös vannekehän siistimisen, lamellilaikalla enimmät ruosteet pois ja happopohjamaalia päälle, nyt on tullut töiden jälkeen suihkittua maanantaina toinen kerros happomaalia ja nyt epoksia ja antaa kuivaa yön yli, huomenna voisi sivellä jonkun värin vielä ihan pensselillä ja sittenhän tuon voisikin pinnata.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200324/7e76345799bf8b00b7df9a90bb5f81ba.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200324/3a340f0023df0e266b3ff4e65c6824cd.jpg)

Kai tuo saattaisi pysyä hyvänä vannenauhan alla?
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: BrassBalls - 25 Maaliskuu 2020, 16:16:42
No niin, nyt meni ukolla iso vaihde päälle. Varmasti on hyvä ruosteenesto- ja suojaus vanteen sisäpinnalla, tehtaaltakin tullessa huonompi suojaus. Happo-ja epoksipohjat, kestää pidempään kuin me.

Ei tuo takanapa tarvitse uria, se ei ole samalla lailla katseen fokuksessa kuin etunapa. Toki hieno detailji olisi, jos samaa kastia olisivat. Hämmennetään  :D
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 26 Maaliskuu 2020, 22:53:56
Pieni paine tässä meinaa olla kun lupauduin Norrtäljeen lähtemään, joka aamu kun tulee töihin ajoissa ja värkkää hetken omia hommia niin siinähän se edistyy. Vanteeseen sudin eilen vielä vasaramaalin ja nyt se saa vielä hetken kuivua ennen pinnausta, pientä kiillottelua huomenna tai ylihuomenna.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200326/dbd4b43493ba1b435f6531d64a4b90ed.jpg)

Tässäpä tuo lupaamani otos navasta rungossa, aika reippaasti on vasemmalla. Joku spacer tuohon pitää laittaa, joitain on jo valmiinakin. Holkithan tuohon joutunee muutenkin tekemään uudet, purettaessa akselilla oli muutama erikokoinen prikka ja haluan saada tuosta helpon huollettavan.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Jack - 27 Maaliskuu 2020, 15:43:38
Ihailtavaa optimismia, että Nortälljessä olisi toimintaa kesäkuussa. Toivon olevani väärässä....
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: flhx - 27 Maaliskuu 2020, 15:50:48
Ei kai ollu puhetta etta mina vuonna oli lupautunu lahtemaan...
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 28 Maaliskuu 2020, 22:14:29
Ei kai ollu puhetta etta mina vuonna oli lupautunu lahtemaan...

Tänä vuonna...

Joo optimistinen pitää olla, ei ole vielä muutakaan ilmoitusta tullut, joten tällä mennään.
Otsikko: Vs: Kiwin rojekteja
Kirjoitti: Kiwi - 28 Maaliskuu 2020, 22:20:07
Ai niin, sormet syyhysi tekemistä joten pinnasin tuon vanteen sittenkin jo tänään, joskus lupasin itelleni etten enää koskaan käyttäis käytettyjä pinnoja ja taas tuli niillä laitettua. Kiillotus vielä kerran vanteeseen, napaan, pinnoihin ja nippoihin ja vanne kasaan. Rihtaus jäi vielä ens viikkoon. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200328/d8c89c21be79896dedd2fe42f00c8885.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200328/b5d45719eeeb36cfcc229aa578679d19.jpg)