Finnbikers

Tekniikka / Muut => Kaasutin / Ruisku / Pakoputket => Aiheen aloitti: Rezi - 29 Syyskuu 2018, 16:14:09

Otsikko: Äänenvaimennusta lyhkäsiin suoriin putkiin
Kirjoitti: Rezi - 29 Syyskuu 2018, 16:14:09
Chopperiin on tulossa noin metriset laatikon taakse yltävät putket 40mm sisähalkaisijalla. Pyörällä tullaan ajamaan eli meteli pitää saada asialliselle tasolle. Ajattelin tehdä putkiin puolenkymmentä väliseinää rälläköimällä putkeen viisi peräkkäistä viiltoa ja sitten hitsaan pellinpalat viiltoihin. Kone on vakio Shovel. Pieni tehon lasku ei haittaa kunhan moottori vielä kuitenkin toimii. Kuva alla.

Kysymys kuuluu: Miten paljon putkien pinta-alaa voi väliseinillä pienentää, että kone vielä kunnolla toimii. Onko 50% liikaa vai voisko vieläkin kuristaa lisää?

(https://rezi.kuvat.fi/kuvat/HD/Short%20chopper/IMG_0845.JPG?img=img4k) 
Otsikko: Vs: Äänenvaimennusta lyhkäsiin suoriin putkiin
Kirjoitti: -Teme- - 01 Lokakuu 2018, 21:39:48
Ite testasin taannoin suoritin putkiin asentaa huiluja joissa oli 4kpl 40/12mm prikan puolikasta asennettuna kiertävänä eri asentoihin. En muista minkälaisella etäisyydellä oli, mutta lopputulos ei ollut hyvä vaan liian tukkoinen, pätkäsin puolet pois ni toimi OK. Ääniin ei kyllä vaikuttanut juuri lainkaa
Otsikko: Vs: Äänenvaimennusta lyhkäsiin suoriin putkiin
Kirjoitti: Jensen - 02 Lokakuu 2018, 02:21:37
Eiköhän kannattais huilu panna loppupäähän putkea? Huilun voi suijauttaa sopevaksi. Minun VN 1500 romussa oli aika tiukka kuristus takimmaisessa käyrässä aikoinaan. Sillä oli tasattu putkien mittaa. Aika paljon vei tehoa. Tein siihen putket ja avarat vaimentimet niin kummasti kulki paremmin. Suuttimet toki vaihdoin.

           Aikoinaan 90 luvulla mulla oli Yamaha XS 650 ja siihen ostin uudet custom plus vaimentimet mutta ne oli niin tukossa että ei se edes jaksanut syttyä. Lyhensin huiluja ensin vähemmän ja tulos oli että nyt jo lähti käymään mutta ei ottanut kierroksia. Lyhensin lisää niin alkoi toimia mutta ääntä piisasi.

             Kun meillä oli aikoinaan autokorjaamo niin meidän asentajalla oli 450cc Honda Twin ja hän teki kaksi yhteen putken ja ei avannut vaimenninta. Se kyllä toimi mutta pyörään ilmaantui "mystinen" vika ja mäntiin sulasi reikiä useamman kerran. Ilmeisesti vaimennin oli liian tiukka?

                 Kokeilemalla homma voi selvitä.
Otsikko: Vs: Äänenvaimennusta lyhkäsiin suoriin putkiin
Kirjoitti: jannu - 02 Lokakuu 2018, 05:58:07
Jonkun vanhan teorian mukaan teräksisen pulloharjan tunkeminen putkeen saattaisi auttaa pääsemään haluttuun lopputulokseen ?!

Menee mutkistakin, mutta ei omakohtaista kokemusta...?
Löytyiskö kauppojen nuohoustarvikeosastolta....
Otsikko: Vs: Äänenvaimennusta lyhkäsiin suoriin putkiin
Kirjoitti: Jack - 02 Lokakuu 2018, 08:26:11
Googlailes lollipop baffles