Tigistä löytyi jotain keskustelua mutta itseäni kiinnostaisi mig hitsauslaitteet .
Mitä tulisi ottaa huomioon kun laitetta hankkii ja mistä hitsauslaitteista muilta löytyy kokemusta?
Olen katsellut Telwinin ja Weldexin koneita , hinnat niissä olisi suht kohdallaan mutta onko ne ihan turhia hankintoja ?
Kaikki halvat valovirtamigit on suht turhakkeita, jos mitään vaativampaa ajattelee tehdä. Voimavirtakoneet pääsääntöisesti ihan kelpoja.
Kemppi Minarcmig 180 valovirtakone. Sillä rykii saumaa vähän surkeempikin hitsari.
Nim. kokemuksen syvä rintaääni.
Lainaus käyttäjältä: ma^ko - 19 syyskuu 11, 23:35:06
Kaikki valovirtamigit on suht turhakkeita, jos mitään vaativampaa ajattelee tehdä. Voimavirtakoneet pääsääntöisesti ihan kelpoja.
niin luulin minäki enne ko hommasin 180sen minarcmigin, on hyvä kone. päihittää mennen tullen noi "halvat" voimavirtakoneet. Ei voi puhua samana päivänäkään esm jonku telvinin tai vikatronikin kans.
Paas ma^ko kokeillen joskus, olen varma et yllätyt ;) varmaan se invertteritekniikka tekee sen, et sillä voi jopa heftailla, mitä ei niillä sinisillä halpahallin 99e. täytelankakoneilla pysty tekemään. tosin toi minarcci sit maksaaki 10xenemmän.
Hintahan Kempin koneessa on aika kova , vai onko tuo kuitenkin hyvä hinta siitä, että saa hyvän laitteen mikä kestää käytössä seuraavat 10+ vuotta?
Sitä vaan aina ensimmäiseksi koneekseen etsii sitä halvinta.
Itse ainakin suosittelen ostamaan Kempin koneen. En menisi itse ostamaan noita halpis koneita. Tosin en kyllä muutenkaan osta mitään halpis työkaluja. Kyllä se vaan niin on että hinta ja laatu menee käsi kädessä.
180 Minarcmigillä on myös 300â,¬ halvempi pikkuveli 170 Minarcmig - se menee näissä hommissa oikein hyvin, siitä puuttuu oikeastaan vain alumiinin hitsausmahdollisuus. Alumiinin hitsaaminen migillä vaatii paljon muutakin kuin vain nappulan painamisen, polttimen langansyöttöletku pitää vaihtaa ja kaasukin pitää olla puhdasta argonia. Eli aika iso vaiva ja kustannus sen takia että kerran viiteen vuoteen pitää jotain alsaa sulatella.
Olen noilla molemmilla koneilla hitsannut ja hyvää jälkeä tulee, itselläni on tällä hetkellä noista vanhempi malli 150 Minarcmig jolla pärjää ohutlevyhommissa oikein hyvin.
kuulopuheiden mukaan tossa 180 adaptive mallissa olis ollu jotain piirilevy vikaa, 170nen vissin on yksinkertaisempi elektroniikaltaan.
itse olen kans turannut tolla 180 malllilla ja pirun hyvä oli, parempi käsitellä kuin semmonen vanha arkkupakastimen kokoinen kemppi.
Voip olla et löytyy sit joku kelpo valovirtanenkin, mut on kummatkin mig:it yli 20v vanhoi, toinen o Kemppi ja toinen o joku Italo halpis ydinlankakone, kummatkin valovirtasia ja en kumpaakaan kehuisi. Toki niillä saa kummalla tahansa jonku mätäpaikan autoon rätkittyä tms, ydinlangalla saa halutessaan turttua hieman tuhdimpaakin kamaa jotenkin kiinni. Ja ei mulla kyllä ole mitään kokemusta noista kaikkein halvimmist kiinalaisist voimavirtasistakaan. Mä en ole(vielä) oikeasti huonoa voimavirta-migiä tavannut enkä oikeasti hyvää valovirtasta.
Tuosta minarcmigistä todettakoon, että paikallisessa romulassa oli yhdellä ukolla minarcmig, ja itse tuollaisella 100 kg Kempin voimavirtamigillä turaavana tietty heti epäilemään, että mitä tuollaisella yhdellä kädellä kannettavalla valovirta-aparaatilla tekee. Sanoi siihen, että hän on kaivinkoneitten kauhojen huulilevyjä sillä hitsannut yhdellä vedolla ja vielä jäänyt alkukohta hehkumaan kun toisessa päässä oli valmis sauma.
Ostin 28 vuotta sitten valovirtasen Kempin Super kempomatikin. Se on handeli mitä ei oo tarvinnu katuu. Takuuaikana piti kerran vaihtaa kaasunohjausventtiili. Nyt alkaa olee maakaapelin clipsi vähän huono.
Vaikka oon kaikissa vehkeissä 3-vaihe sähkön kannalla, tolla on ollu hyvä hitsailla kaikenlaista.
Mallista viis, mutta ääni Kempille!
Kun aikoinaan noi snadit invertterit tuli markkinoille kuulu Esabeista paljon huonoa. Ei kyllä enää. Kempeistä ei ikinä. Siktoiseks, jääpähän fyrkka suomeen eikä vinkuintiaan.
Vuosi sitten ostin MinarcMig 170:n. On hyvä. Toimii ammattikäytössä.
Minulta... Ääni kempille 230 kempomat ja homma rokkaa kunnon kahvan hommaa siihen... Esim binzel polttimen. ja mittee hitsaa kaasut sen mukaan mut autoja tälläist räppäly hommoo niin puhas... hilari... co halpoo ja hyvee....
mut mopo hommis joko mennää puikolla tai Tigillä.... ;)
Itse maksoin vuosikymmenten ikäisestä puhelinkioski-luokan 163S:stä yhtä paljon kuin Bilteman uudesta.
Kaksi syytä:
-Saan varaosia ostettua, ovat jopa vaihdettavissa ( saa ne siihen muovipuristeeseenkin vaihdettua )
-Saan myös koneen myytyä lähes samaan hintaan kuin ostinkin.
-On sekä voima- että valovirta mahdollisuus
Täällä luotetaan Kempin tuotteisiin. Ei ole tarvinnut katua. Sain vuosi sitten uuden halpis migin. Kokeilin huvikseni että onko eroa Kempin vastaavaan: se ritsa lähti heti myyntiin.
Tallissa on minarc mig 150, tig 180 mlp ja 150 puikkokone.
Kannattaa syödä vaikka marjoja ja sieniä tovi ja ostaa kerralla kunnon kone joka toimii kunnolla.
Niitä satasen ritsoja kannata ostaa.
Lainaus käyttäjältä: Soikkeli - 20 syyskuu 11, 18:10:13
Kannattaa syödä vaikka marjoja ja sieniä tovi ja ostaa kerralla kunnon kone joka toimii kunnolla.
Niitä satasen ritsoja kannata ostaa.
Sienipäissään niitä satasen ritsoja vasta tulee ostettuakkin. Tonnilla.
-Spöke-
Juuri tuota Kempin minarcia on tullut kateltua ja hyvä myös tietää että 170 on täysin riittävä näihin hommiin . Kemppi tuntuu muutenkin olevan porukan suosiossa , eli laatuvehkeitä pitäisi olla .
Taidanpa lähteä marjastamaan/sienestämään ;D
Lainaus käyttäjältä: Mr.Horsepower - 20 syyskuu 11, 17:08:48
kunnon kahvan hommaa siihen... Esim binzel polttimen
Ja tuo binzel ei ole mitään sukua hyvälle.
Biltsun 180A mig, tuolla ainakin ite saanut ne raudankappaleet kiinni toisiinsa mitä on halunnukin, ihan toimiva kone, toisaalta on niitä vielä huomattavasti huonompiakin tosin myös parempiakin, riippuu vaan paljonko sitä hitsailtavaa on.
Ikää on reilu 4v eikä mitään vikaa ollu, muuta kuin käyttäjästä johtuvia ;D
tuntuu olevan moni kempin kannalla, mein kylän yks vanhempi "seppä" sano joskus et hitsauskone on oranssin värinen :) ja ko kerran ostaa hyvän, ni kukaan ei tekis mitään ko kaikki vaan hitsais ;D
Jaahas mikähän vika binzelissä on...
tiedän ettei ole varmaankaan kallein ja... Paras. mutta koti kolvaajalle Esim itselleni riitäs tuo kahva ihan hyvin... Jos puhutan esim autopelti hommista ja kevysitä teräsrakenteitten teosta...
joku esim kempin tai Bernard:in kahva ei vuan istu mun räpylään erogo nomia kestävyyden edelle... Eli kyllähän ruma on luja mut pitääkö se olla noin luja... :P
Plus tuo kun alkaa takkuamaan en mää jaksa rueta rassomaan kahvoja vaan roskiin ja uutta tilalle...
tuonkin alla olevan kahvan hinta on noin 160 eruoo niin ei kehtoo hirveesti kikkaila... tuon kanssa...
http://www.binzel.de/FI/fin/tuotteet/migmag-hitsauspolttimet/hitsauspolttimet-mb-grip/mb-25-ak-grip.html (http://www.binzel.de/FI/fin/tuotteet/migmag-hitsauspolttimet/hitsauspolttimet-mb-grip/mb-25-ak-grip.html)
mullon Wallius tallissa...
...ja hitsaatkin sillä lähestulkoon päivittäin ;D
ihan koko ajan....se on "säilytyksessä"
Kaikkien neuvoista viisaampana kävin hankkimassa Kempin Minarcmig 170 hitsin . Pikaisesti kerkesin tutustumaan laitteeseen ja täytyy sanoa , että meikäläisenkin hitsaus kokemuksella jälki oli jopa kohtalaista ;D
Pitää vaan vähän reilummin harjoitella , niin eiköhän se siitä hyväksi muutu.
Kiitos neuvoista .
vaikka viestiketjun aloittaja jo koneen löysi niin osallistumpa minäkin tähän ;D
aloitin mig hitsaukset pikkupoikana Weldmag valovirta migillä
ei sillä tahtonut saada kuin ohueen peltiin jonkinmoista saumaa
yks tuttu korjaaja sinne jotain palikoita vaihteja ja parempaa letkusuutin hässäkkää mutta hermot sillä vain meni :P
silloin vannoin etten valovirta koneisiin koske :P
kesätienesteillä ostin sitten voimavirtaisen esab:in taitaa olla 180
sillä tuli jonkin aikaa ihan työmielessä autoja korjailtua ja edelleenkin on käytössä
alkuperäisen 15vuotta käytetyn suuttimen putken jouduin keväällä vaihtamaan ::)
säännöllinen puhdistus, pasta ja suihkeet ilmeisesti oikeasti toimii 8)
isommat renkaat vaihdoin parivuotta sitten kun alkoi vanhat kumit repeilemään... muuta ei ole tarvinnut tehdä 8)
joskus vähän tehoja kaipais lisää jos oikein paksuja rautoja kolvailee kun laiskuuttaan ei jaksa puikko konetta kaivaa hyllystä ja puikkoja ostaa
Moro,
Joutuu kanssa hieman jakaa. Itsellä on täytelankakone Telwinin bimax 152, saa myös siihen kiinni kertakäyttö kaasupullonkin jos haluaa.
Itse kyllä sanon että hemmetin hyvä peli ollut. Kaikki pienet fiksaukset, kiinnikkeet, pakoputken teot, yms onnistuu nätisti. Ainut ongelma tulee jos pelti on todella ohutta/ruosteista, sillon polttaa helposti läpitte.
Vaikka kaikki haukkuu täytelanka halpiskoneita ihan paskaksi, mutta itsellä taitaa olle nyt menossa 5 rulla lankaa ja kyllä olen ollut tyytyväinen,
Kumpaakos suositellaan harvakseltaan hitsaavalle, puikkoa, vai ydintäytelanka MIGiä? Runkoon kiinnikkeitä yms yksinkertaista pitäis tehdä ja mökillä korjailla kiikunrunkoa ;)
Materiaalit 2-5mm vahvusta mustaa rautaa, rosteriakin...
Entäs ihan normaali lanka migissä ja semmonen vaihtopullo kaasua?
http://www.industriacenter.fi/cms/tiedostot/tiedostopankki/AGA%20Unicyl_esite.pdf (http://www.industriacenter.fi/cms/tiedostot/tiedostopankki/AGA%20Unicyl_esite.pdf)
Miulla oli ennen puikkokone vaan vaihdoin talvella tuommoseen pulloon ja migiin, ku palo hermot ku ei noiden ohuiden (< 1,5 mm) peltien kaa oikeen sujunu... ::) Se 10 -litranen hylsy maksaa jotakin 230 e ja se systeemi toimii niinku grillin kaasupullon kaa, eli ku oot kerran ostanu sen nii se on mualiman tappiin asti siulla ja ku se tyhjenee nii käyt vaihtamassa sen täyteen pulloon ja maksat vaan kaasusta. Kaasu on jonkun verran kalliimpaa ku vuokrapulloon, olikohan täyteen pulloon vaihto jotakin 70 e. Mutta jos ei paljoo hitsaa nii riittäähän tuossaki aika pitkään, miullaki on ollu tuo jo 5 kk ja oisko siinä pullossa vielä 2/3 jälellä, ei sitä paljoo kulu pikku turaamisessa. Tämmösellä tahdilla varmaan tulee ajan kanssa halvemmaks ku vuokrapullon pitäminen ja jos joskus tuntuu että ei tarvikkaan kaasupulloo nii eiköhän tuon hylsyn joku osta pois ku laittaa hinnan kohilleen.
Huono puoli on että ainakaan AGAlla ei oo ku tuota 10 l pulloo. Toisaalta se taas kyllä kulkee kätevästi kainalossa.
Sit kun haluaa rosteria htsata, menee kaasu ja lanka vaihtoon, liian kallista.
Mikä puikossa mättää?
Tota olen ajatellut, saako noin halvalla hyvää
http://www.tooloutlet.fi/fi/Tuotteet/Hitsaus+ja+juottaminen/Hitsauskoneet/Puikkohitsauskoneet/99/Puikkohitsausinvertteri+Esab+Buddy+Arc+145/2632 (http://www.tooloutlet.fi/fi/Tuotteet/Hitsaus+ja+juottaminen/Hitsauskoneet/Puikkohitsauskoneet/99/Puikkohitsausinvertteri+Esab+Buddy+Arc+145/2632)
Tai sit tota, myydyin malli ;)
http://www.tooloutlet.fi/fi/Tuotteet/Hitsaus+ja+juottaminen/Hitsauskoneet/Puikkohitsauskoneet/99/Puikkohitsausinvertteri+Esab+Caddy+Arc+151i+A31/237 (http://www.tooloutlet.fi/fi/Tuotteet/Hitsaus+ja+juottaminen/Hitsauskoneet/Puikkohitsauskoneet/99/Puikkohitsausinvertteri+Esab+Caddy+Arc+151i+A31/237)
Lainaus käyttäjältä: ezmo - 28 toukokuu 13, 18:02:53
Mikä puikossa mättää?
Jos mie oisin osannut hitsata sillä noita ohuita peltejä ilman että suhahteli reikiä aika ajoin (lue: aika usein), joiden täyttäminen se vasta toivotonta puikolla olikin, nii ei siinä ois mättänyt mikään. Mie nyt en paras suosittelija oo ku en oo kovin paljoo hitsannu eikä oo kovin monesta koneesta kokemusta, mutta se puikkokone oli Kemppi Minarc 150 ja se oli miusta pirun kätevä kun mahtu vaikka reppuun ja sillä ei tarttunut puikot kiinni kovin helposti, siinä oli muistaakseni joku sytytysautomatiikkajuttu. Huomattavasti helpompi sillä oli turata ku mummolan antiikkisella kottikärrymallin Hakaksella.
Mie ostin sen käytettynä hintaan x ja myin 4 vuoden jälkeen kaverille 400 eurolla, niissä hinnoissa ne muistaakseni oli nettikoneessa muutkin samanlaiset. Ja siitä lupas itseasiassa Kempin liikekin hyvittää 400 e vaihdossa... Eli piti arvonsa aika hyvin.
Just sen takia aina kannattaa kemppiin panostaa,pitää arvonsa;) ja aina laadukkaita koneita.
Joo miustaki se, että koneella/laitteella on joku jälleenmyyntiarvo on tärkee juttu. Kiinan vehkeillä ei useinkaan oo yhtn mitn. Ja mikään liike niitä kinukkivehkeitä ei taatusti ota vaihdossa.
Se Minarc 150 oli kyllä ehottomasti hintansa väärti. Jos ei aina joutus ajattelemaan näitä "muodollisuuksia" eli talousasioita nii uutta konetta ostaessa oisin pitänyt sen itse jos joskus opettelis turaamaan tigillä (DC), vaan piti realisoida :(.
Kuinkas noi ESABit hintansa pitää? Kempin 150Evon hinnalla sais jo ns. aloituspaketin jo ESABin Caddy Arc 151i A31, maski, hanskat ja kasan puikkoja..
Hintalappujen numerothan eivät ole lopullisia myyntihintoja ;D
Maskin ja ehkä jopa puikkopaketinkin saanee melko tod.näk. tingattua mukaan mihin tahansa uuteen laatukoneeseen (jos niihen arvo on n. 10% koneen hinnasta), vaikka ei moista pakettitarjousta oiskaan. Se ei oo myyjälle kovin iso tappio, ku eihän se niistä läheskään nii paljoo maksa kun ostaa sisään. Mieki ku ostin talvella tuon Kempin matkamallin migin (n. 1000 e) nii kyllä siihen suht hyvin roinaa sai mukaan (2 lankakelaa, pullomittarin + kourallisen huolto-osia kolviin) ku kuiskas hiljasella äänellä ehdotuksen myyjälle koneen äärellä, ettei muut asiakkaat kuule, ja sano että samantien tulee kaupat jos tämmönen järjestely käy.
Vaan jonkun siistikuntoisen vähän käytetyn vehkeen mie oisin ehottomasti ostanu jos niitä ois ollu markkinoilla, vaan ku noita MinarcMigejä ei paljoo käytettyinä ollu ainakaan siihen aikaan liikenteessä vaikka kuukauden myyntipalstoja silmä kovana kytistin.
Mun mielestä pyörähommiin puikkokoneet on aika turha ostos.jos laittaa 1000e tuommoseen kempin minargmigiin ja siihen seoskaasupullo niin sillä pärjää pyörähommissa pitkälle. Ja on helppo kone käyttää myös aloittelijahitsarille;) käytettynä aika huono löytää,ne tuppaavat jäämään ensimmäiselle omistajalle:)
Lainaus käyttäjältä: janne a - 30 toukokuu 13, 10:31:08
Mun mielestä pyörähommiin puikkokoneet on aika turha ostos.jos laittaa 1000e tuommoseen kempin minargmigiin ja siihen seoskaasupullo niin sillä pärjää pyörähommissa pitkälle. Ja on helppo kone käyttää myös aloittelijahitsarille;) käytettynä aika huono löytää,ne tuppaavat jäämään ensimmäiselle omistajalle:)
Haluasin perustelut tuolle väittämälle. 650â,¬ vs 1300â,¬ on jo aika ero hinnoissa.
E
No jos peltitöitä aikoo vähänkään tehdä niin onhan se puikkokoneella sulaa hulluutta;-)
Mie oon kylla samaa mielta etta ei se puikula nii kateva oo ku miggi tammosessa mopoihin liittyvassa turauksessa. Puikolla kaikki hommat piti melkeen teha silleen etta omalla pajalla puikolla muutama heppi oikean asemoinnin takia ja sitte kaverin luo kinuamaan saumoja migista. Puikolla ku on aika hankala tayttaa tai niita ohuempia pelteja hitsata. Tuolla MinargMigilla sen sijaan nuo ongelmat on unohdettu, ja vaikka en ollu ku ihan ykkoskertoja migilla aiemmin roiskinu nii ku treenasin tuolla "optimiolosuhteissa" turaten erilaisia rautoja toisiinsa ohjekirjan arvoilla nii jo vain ihan hitsaussaumoilta tulos useimmiten naytti! :D Sytyttaa hirmu hyvin, ei tuu oikeestaan koskaan mittaan piikkipalloja. Pitas vaan ehtia treenaamaan viela silla etta sais tuntumaa. Miulla on rakenteilla harjotustyona tuommonen astetta jareampi hiekkalaatikkokaivuri siskonpojalle, jonka alotin silla puikolla, tuota pitäs jatkaa ku kerkiis, vaan vie mopojutut aikaa sen verran, että joutuu sukulaispenskat leikkimään käpylehmillä:
(http://i6.aijaa.com/b/00450/12278740.jpg)
Siella liikkeessa siita koneesta ois ollu semmonen vanhempi malli (MinargMig 150, jotaki 700 e) jossa oli saato yhella nupilla levynpaksuuden mukaan, vaan ku ei ollu kellaan tutulla kokemusta semmosesta nii paadyin tuohon normaalisti saadettavaan.
Entas joku isompi kaytetty kone, niita saa tyyliin 500 e mita seurasin markkinoita? Miulla ratkas tilanpuute, ei mahu isot koneet. Tuo vaihtopullosysteemi on miusta myos ihan toimiva, jos ei paljoo kuluta. Vuokrapullo kolmeks vuotta on suunnilleen saman verran mita se vaihtopullo maksaa vaikka voit laitattaa sen käärinliinoihin aikanas mukaan. Vaan silleen mie tan sottailin, etta tuolla koneella parjataan nyt sitte seuraavat vuoskymmenet. Kriittiset hitsaukset mie kuiteski tuun teetattamaan niilla ketka sen hallitsee jatkossakin, joten tuon isompaa konetta tuskin koskaan tarvin. Siihen nahen hankintahinta ei oo enaa nii suolanen.
Mä en usko, että peltihommiin ryhdyn. 2mm-5mm mustaan ja rosteriin käyttäsin, heppaan kriittiset osat ja ammattilainen vetää Migillä kii, vähemmän kriittiset vedän itte kii. Eli kiinnikkeitä, korvakkeita jne jne.... Ja vain ulkona hitsaan, sisällä ei mahkuja
E
Lainaus käyttäjältä: ezmo - 30 toukokuu 13, 15:15:51
Mä en usko, että peltihommiin ryhdyn. 2mm-5mm mustaan ja rosteriin käyttäsin, heppaan kriittiset osat ja ammattilainen vetää Migillä kii, vähemmän kriittiset vedän itte kii. Eli kiinnikkeitä, korvakkeita jne jne.... Ja vain ulkona hitsaan, sisällä ei mahkuja
Eikö tuohon käyttöön aikas optimi ole ydinlanka-migi... siis sen mustan osalta ainakin.
Onkohan kukaan käyttäny tuota kempin minargin puikkoinventterissä olevaa tiggi puolta kun siinä näyttäs semmonen nappi löytyvän. Kahvat ja kaapelin sekä tietysti kaasun se tarvis?mutta tarviiko muutakin? Kai siitä jonkulaisen raapaisutigin sais?duunissa nuo on vakio kalustoa keikkahommissa ja loistokonehan se on,nimenomaan helppo vaihtaa sitten kun huomaa miggiä tarvivansa:) hieno kaivuri das fette saulla tulee,natiaiset varmasti mielissään:)
No mie itseasiassa nettikoneesta jonkun vanhan polttimen ostin tuota tigiä silmälläpitäen pari vuotta sitten, kerran sitä semmosella Argon-kertakäyttöpullolla kokeiltiin, jossa ei ole edes virtausmittaria, ihmeteltiin hetki miks ei oikeen rokkaa, elektrodit vaan suli käsiin jne, joten luovuttiin aikeista, jälkeenpäin selvis että kaapelien ois pitäny olla ilmeisesti toisinpäin ;D
Nii ydinlanka-mig vois olla alkuperäisen kysyjän yks vaihtoehto, ku jos ei paljoo hitsaa nii se yks lankakela (5kg kela n. 70 e muistaakseni) kestää meleko kauan. Eikös tuo ydinlanka ratkaise ulkona hintsaamisen ongelmatkin, sehän ei varmaan oo nii herkkä tuulelle, ku eikös se toimi vähän niinku puikko, jos en oo väärin ymmärtänyt, eli että tuuli ei silleen vie suojakaasuja mennessään? Ja jos joskus muuttaa mielensä ja haluaa kaasut nii sitten vaan lyöpi pullon koneen persuksiin ja kovan langan sisään, ja a'vot!
Ei tartte muuta kuin raapaisukolvin. Ja tietenkin kaasupullon+mittarin. Toimii ihan hyvin tuossa kemppiläisessä. Tosin taukovirtaahan sillä ei saa. Yhden rungon rakensin Migatronicin 160A invertterillä ja raapaisutigillä no problems. Nyt tallissa Walliuksen 160A tiggi logiikalla.
En kyllä itse puikkohommiin rupeais, migille kylläkin on käyttöä pyörätouhuissa.
Olisi muuten jouten tollanen raapaisukolvi tallin seinällä. Ja sopuhintaan jos joku haluaa kokeilla.
Tosiaankin, maapuristin tigatessa plussaan ja kolvi miinukseen kuten DFS tossa tarinoikin.
Omat vähäiset kokemukset noista kemppi minarc/fronius pikku puikkokoneista joissa on tig optio on kyl sellaiset et ei maksa vaivaa hankkia kaapeleita. Aloitus ja lopetusvirran säädöt puuttuu jotka on hyvinkin oleellisia. Jos omistaa tuollaisen minarcin ja haaveilee tigistä ni varmaan hyvä vaihtoehto myydä se pois ja ostaa esim vanha kempin 1500 master tiggi, saa huippu tigin ja puikkokoneen samassa paketissa.
Lähetetty laitteesta NEXUS S käyttäen tapatalk 4:sta
E. Muokkasin tuon tigin mallin uusiksi, 2500 master olis kyllä hyvä sekin.
Jep,kyllähän kempiltä vaihtoehtoja riittää:)tiggipuolella vaan alkaa hintaraja meikäläisellä kammottaan.Itellä on mig evo170 ja vanha eka 160 puikkokone tallissa.kelläpä ei kunnon tiggiä polttelis mutta kyllä tuo hintapuoli pakottaa turvautuun työnantajan tiggiin:) silti oon sitä mieltä että hitsauskone on oltava oranssi;)
Näitä asioita on puitu varmasti jo miljoona kertaa ja jokaisella on omat mielipiteensä, mutta sanokoon kuka mitä tahansa niin itse hitsaisin moottoripyörän runkoa ennemmin puikolla kuin migillä, jos ei tiggiä käytössä. Ihan siitä syystä, että lämmöntuoton säätely ainakin näin amatöörihitsarin järkeen helpommin uppoaa puikolla kuin migillä. Migillä kyllä saa nättiä saumaa, mutta minulle ainakin on ihan hepreaa minkälaiset vaikutukset migin pistemäisellä lämpökuormalla on siihen ympäristöön. Puikosta sentään tiedän jotain. Olen migillä kyllä hitsannut senttistäkin materiaalia, mutta en tekisi sitä jos se olisi jotenkin terveyden kannalta ottavassa paikassa. Plus puikolla lisäainevalikoima on käytännössä rajaton ja helppo vaihtaa. Peltihommat asiat erikseen, mutta moottoripyörähommissa kyllä se migillä menee melkoiseksi kitin kanssa läträämiseksi.
En sano etteikö Kemppi olisi viimesen päälle, itelläni tuo Minarc 150 puikko ja Kempak 1700 voimavirtamiggi. Mutta kannattaako tuommosten raapasutiggien kanssa ruveta sähläämään kun Saksasta saa ovelle tuotuna parisataa ampeerisen kiinalaisen vaihtovirtatigin jopa alle neljäänsataan. Yhden kaksikymppisen lestin olen suhuuttanut hitsata eikä ole ollut kiinan pojan vehkeessä moittimista.
Ehkä siinä Minarc-Migissä on se hyvä puoli, että se valkkaa ite asetukset kun vaan vääntää potikasta paksuudet kohdilleen, mutta ite en kyllä luota mihinkään tuommoiseen jos en ite ymmärrä mitä siinä tapahtuu. Tämä kun ei mitään maanviljelystä, jossa pitää olla uskonnosta kymppi ja matematiikasta nelonen. Ja jos pitää miettiä hitsauskoneen jälleenmyyntiarvoa, niin ei taida kyllä kovin kova luotto olla siihen ;D
Lainaus käyttäjältä: Lyytinen - 31 toukokuu 13, 11:46:43
Ja jos pitää miettiä hitsauskoneen jälleenmyyntiarvoa, niin ei taida kyllä kovin kova luotto olla siihen ;D
Hehheh, aika paha argumentti!! :D
Jaahans, Taitaa tän tuuliviirin pää kääntyä sittenkin MIGiin.... Esab Caddy Mig C200i irtois Kempin 170 hinnalla. Tossa C200i:ssä on juuri ne haukutut automatiikat, mutta musta tuntuu, että mä luulen, että ne ois mullen just tarpeen ;) . Käytän vuoden kaks ja myyn pikkasen halvemmalla pois, jos en enää tarvii...
Kait noi ESABitkin on ihan hintansa pitäviä, Ruottalaista laatua.
Mietin ihan samaa asiaa, että kun samalla hinnalla sais tehokkaamman keltasen koneen vaikka millä ominaisuuksilla tai vaihtoehtosesti oranssin peruskoneen, että miten tekis, mutta koska en ihe ymmärrä eikä oo kokemusta, nii kysyin yheltä pitkän linjan konepajayrittäjätutulta, jolla on kummankin värisiä koneita käytössä, ja se sano että hiä ostas noista kahesta vaihtoehdosta oranssin peruskoneen mielummin, suomalaista työtä ja ei oo kuulemma heillä ollut niihen kaa murheita ammattikäytössäkään. Langansyöttöongelmista mainitsi keltasten koneiden kaa. En tiiä sitten miten paljon niistä on lankaa kulkenut läpi ennen kuin ongelmat alkoivat... Esabit ymmärtääkseni kasataan muuten Puolassa, en tosin oo satavarma.
Mieki oisin sen automatiikan kyllä mielelläni ottanu lisäoptiona niinku siinä Esabin 200:ssa tai MinarcMig 200:ssa on, mutta kipuraja tuli siinä vastaan. Vaan taulukosta ku tälleen alkuun kahtoo suositusarvot tuolla manuaalisäätösellä, missä säädetään langansyöttöä ja jännitettä, nii tässä vaiheessa ainakaan parametrien hienosäädön puute ei oo se heikoin lenkki sauman muodostamisessa, kyllä se on ihan siellä maskin takana :D
Laatukone se keltanen konekin aivan varmasti on ja huoltoa sillekin tältä pallonpuoliskolta saa, vaan onhan nuo semmosia investointeja että pittäähän niitä pohtia tarkkaan, myös jälleenmyyntiarvoa, jos kone ei vastaakaan tarpeita ja pitää vaihtaa sopivampaan.
Oliskos mahdollista saada lyytiseltä osoite mistä tuon kiinanihmeen tilasit?Tuolla hinnalla voi jo merkkiuskollisuus kärsiä,ja maalaa sen sitte vaikka oranssiksi ;D kiitos etukäteen
Kyllä Lyytinen totta puhuu, ettei mig rungon hitsaukseen häävi ole. Yhden rungon silppusin joka oli kongattu penkin kohdalta, oli putken sisältä kuin siilin selkää. Seinämääkin oli sauman hiomisen jäljiltä joitakin kymppejä jäljellä. Mutta kyllä joskus miggiä kaipailisi, esim. kiinnikkeiden hitsaamisessa runkoon. Oishan se helppo räpäyttää migillä tosta vaan kiinni, kuin että tigillä hepata huonoon paikkaan ensin perusaineet yhteen, ja sen jälkeen ottaa lanka käteen lopullista hitsuuta varten.
Meillä töissä on kaks äijää ja yks tyttö jotka eivät pääsääntöisesti tee työkseen muuta kuin hitsaavat raudanpalasia toisiinsa. Kaikkea on kokeiltu ja oranssi taitaa olla se viimeinen hitsauskoneen väri.
Mulla on Kemppi 163s ties miltä vuosikymmeneltä. (Kokoonsa nähden uskomattoman suppea laitos ominaisuuksiltaan ;D) Siitä huolimatta että en osaa hitsata, en oo ainakaan saanut rikottua sitä.
Kyllä se vaan niin on, että pääsääntöisesti oranssia tuo hitsauskalusto noilla asennusmestoilla on. Olosuhteet saattaa noilla voimalaitos- ja tehdassaiteilla olla hyvinkin haastavia ja vaihtelevia.
Erään kerran nostettiin illalla turvekuljettimen alapäässä kempin valovirtaminarcci parin portaan verran ylös lattiasta. Jos vaikka pesevät lattian. Yöllä salama pamauttaa piippuun, sprinkulat päälle ja metri turpeensekaista vettä hautasi kempin. Kone sähkökorjaamolle ja sama kone toimii tänä päivänäkin. Tuumasivat että ei edes osia tarvinnut vaihtaa.
En tiedä olisiko Esa B selvinnyt moisesta. En kyllä muista milloin viimeksi olen edes nähnyt esabin koneita asennustyömaalla.
Vai oranssin värinen pitää hitsauskoneen olla no sittenhän tuli honkkarin nettikaupasta tehtyä hyvät kaupat alta 180â,¬ ;D. Mutta aloittelialle en suosittele huonon syttymisen takia,mutta yllätti poltamalla kaksi kolmen ja piikin puikkoa peräkkäin (virrat tapissa) mitä työpaikan pikku Lincoln ei onnistunut polttamaan ilman huilitaukoja.
Lainaus käyttäjältä: janne a - 31 toukokuu 13, 13:23:23Oliskos mahdollista saada lyytiseltä osoite mistä tuon kiinanihmeen tilasit?Tuolla hinnalla voi jo merkkiuskollisuus kärsiä,ja maalaa sen sitte vaikka oranssiksi ;D
Meneppäs semmoiseen kun http://www.ebay.de (http://www.ebay.de) ja siihen hakukenttään "wig ac". Siellä sitten yrität just tyyliin 5 - 10 sekuntia ennen huudon sulkeutumista tarkka-ampua niin kyllä se siitä lykästää, jos ei ekalla kertaa niin muutaman viikon sisällä kyllä. Sillä taktiikalla kerran jäi käteen myös 120 ampeerin plasmaleikkuri, ei sitten yhtään överiksi sekään mennyt ;D
Kotiutan maanantaina keltaisen c200i migin kaasulla ja alan harjoitteleen tätä haastavaa ammatitaitoa koepaloilla.
Sanoisin kuitenkin vielä sen, että ihan ensiksi niitten tarjoustalon rutiilipäällysteisten puikkojen tilalle otatte kunnon puikot, esim. emäspäällysteinen Elga P48S. Sillä kuona pysyy helposti siellä missä pitääkin, eli sulan päällä eikä alla. Ja eikä railoa kerralla umpeen vaan useita palkoja ja kuonanpoisto kunnolla joka välissä. Vaikka vingulla jos ei muulla lähde. Käytetty virta mieluusti paketin kyljessä olevan haarukan alakanttiin ainakin viimeisiä palkoja hitsattaessa ettei kraatereita tule. Näillä yksinkertaisilla jutuilla ja harjoittelulla pitäisi kenen tahansa saada puikolla semmoista jälkeä ettei tarvii hävetä. Tai toista kertaa hitsata.
Sitten yksi juttu tuli mieleen. Veteraanitraktorin pakosarja oli katki, valurautainen, ruosteinen ja imenyt hiiltä. Yritin vaikka millä erityispuikolla, mutta ei siitä tullut kerta kaikkiaan mitään. Oli tulossa ekat lumet ja piti saada savut äkkiä, ajattelin, että migillä saa räkäistyä jotain, että sen verran pysyy kasassa. No siellä se on tänäkin päivänä ja ainakin 6 vuotta siitä on aikaa.
Moi,
Tämä keskustelu on mennyt mun mielestä jotenkin hassusti. Näin harrastelijakäyttöön kun puhutaan vaikka migistä niin monellako on hajonnut hitsikone?
- Mä en ole koskaan hitsannut huonolla puikkokoneella? Ainakaan sellaisella joka ei olisi harrastekäytössä pelittänyt. Mä oon vaan sitten niin väärässä kun sanon että kirpparilta löydetty romu jonka kaveri osti kympeillä pelittää ihan hyvin. Varmaa on että se ei oo ollut koskaan kallis.
- Monellako on hajonnut VANHA esab? Mun mielestäni/kokemuksestani kivoja hitsata. Ja ei niistä automatiikoista haittaa ollut... Meillä luovuttiin kun haluttiin isompi.
- Tällä hetkellä hitsaillaan vanhalla oranssilla AGA voimavirta migillä. Vuodelta yks ja kaks. Se on vaan mukava.
- Mä olen joskus hitsannut ihan uudella 280A oranssilla joka oli mun mielestäni rätisijä vaikka kuinka säädetiin. Sitten hitsasin oranssilla uudehkolla kannettavalla valovirtavehkeellä joka oli mun mielestäni käsittämättömän mukava ja hyvä peltijutuissa.
- Tiggejä ei ollut vuosi kaksi taakseppäin myytävänä käytetynä mitään järkeviä. Noissa on tekniikka kehittynyt valtavasti viime vuosina. Olen kuullut että noiden kiinavehkeiden surma on säilyttää niitä kylmässä tallissa. Jos on lämmin sellainen niin hyvin kestää ja pelaa. Sama kuulemma esimerkiksi tasapainotuskoneet.
- Mulla on ikää 36 ja mä en ole miettinyt tuota jälleenmyyntiarvoa kertaakaan kun työkalua ostan. Osin ulosvejäjän yhtenä päivänä....
Nämä uudet oranssit on loistavia koneita, vaatii vaan käyttökoulutuksen niin niistä saa kaiken irti, ilman sitä mun mielestä on sama käyttää karvalakkimallin koneita. Tällä hetkellä käytössä n. 2006 mallin weldforce ja lähes uusi fastmig synergic, tigginä Mastertig MLS 2300 AC/DC, MTX paneelilla. Keikkapuikkokoneena fronius transpocket 1500.
Harraste käyttöön ei kyllä ole mitään järkeä hommata tuollaisia vehkeitä ellei sit satu olemaan paljon ylimääräistä rahaa.
Mulla kotikäytössä esab lka180 ja olen saanut kaikki hitsaukset silläkin toimitettua mitä on tarvinut.
Sent from my note 10.1
Eihan ketjussa tuollaista neljan koneen ostoslistaa kukaan ollut tekemassakaan vaan kysyja oli yhta konetta hankkimassa :)
Nii no en miekaan ruuvimeisselin jalleenmyyntiarvoa kovin pitkaan mieti, mutta isommissa investoinneissa kylla huomioin asian yleensa. Vahan niinku H-D pitaa hintansa suht hyvin verrattuna vaikka normi kayttoautoihin, nii miusta se on kylla ihan positiivinen piirre :) Ihanintahan ois jos ois joku kayttoesine jonka arvo vaan nousis vuosi vuodelta!
Mig/Mag/Flux -halpiskoneista, joissa ydintäytelanka, käyttäessäni on parista kertynyt kokemusta: täytelangalla ei pidä hitsata mitään missä tarvitaan oikeasti laadukasta hitsausta. Sitä varten samaan koneeseen liitetään suojakaasu, tietenkin sillä edellytyksellä että käytössä on regulaattori ja koneessa sähköinen suojakaasuhana ja perusmateriaalille sopiva hitsauslanka. Valualumiinisten ja rosteristen kappaleiden hitsaus sujuu myös erinomaisesti kunhan suojakaasu on oikean sorttista. Rosterilangalla hitsaus jopa erinomaisesti mielestäni.
Mökkihitsaukseen ja pieniin ei-ajoneuvorakennehommiin käy ydintaytelanka oikein mukavasti mutta pitää muistaa että samalla koneella pystyy hitsaamaan myös suojakaasiversiona.
Tuossa mennäviikolla ydintäytelangalla tämmöistä: http://www.motomatti.fi/2013/05/mokkisaunan-lauteet-lahes-uusiksi.html (http://www.motomatti.fi/2013/05/mokkisaunan-lauteet-lahes-uusiksi.html)
Esabin Caddy c200i koeponnistettu. Ei voi helpommaksi mennä hitsaaminen ensikertalaiselta. Kuvassa toinen saumaharjoite automaattiasetuksilla. Syötä vain materiaalin vahvuus ja menoksi. Eka sauma ryssittiin kaasun kanssa... Vieläkin haasteita saada pysymään kaasun virtaus siellä 10litran tuntumissa koko tapahtuman ajan. En taida ymmärtää kaikkea sitä, mitä ei ohjeessa kerrottu. Hitsauksen loputtua kaasun virtaus on jossain 4litrassa, eli ei pysy tasaisena koko hitsausprosessin aikana. Pullo on uus.... Mitä teen väärin???
Sauma kesti, vaikka lekalla hakkasin ja paukutin. Meinaan harjoitella vielä usean metrin saumahitsaamista, ennenkuin alan hepata runkoon kannakkkeita.... kaunista en lupaa, kestävää yritän saavuttaa...
Mikä kaasu sul on käytössä? Tippuuko tuo virtaus tasaisesti kokoajan? Kaasusuuttimen päähän painettava rotametri on kätevä, sillä näkee virtauksen, mittareihin ei oo aina luottamista.
Lähetetty laitteesta NEXUS S käyttäen tapatalk 4:sta
Homma selkis. Mulla oli pullo liian vähän auki ;), Kiitos Kaasumestarien konsultaation. Tästä on hyvä jatkaa....
Hain esab buddy 160 tig.n, netissä koneen saa halvimmillaan hintaan 579,-, mikä olikin porkkanana + 2v. takuu. Koneen saatua kotiin luin tyyppikilvessä tekstin "made in prc"... mikä v.n PRC? Eli suomeksi made in china, en meinaa että ois varmaan mitenkään huono kone mutta kyllä mulla tuli vietyä takasin. Näytti taas olevan että jos haluaa halvan ja hyvän niin joutuu ostaan 2kpl. Vaikken senttiäkään hitsannut kiinan esapila niin jo tikin ohjausliittimen laatu alkoi epäilyttämään. Kempin pohjassa ainakin vielä luki made in finland ja hintakin on sitten made in finland... Siitä en tiedä onko nuo kempit sen kestävempiä, mutta kun nähnyt nuilla teollisuustyömailla miten noita koneita pidetään vesisateesta pakkaseen niin aina se vaan valokaari syttyy... eli nyt hakusessa käytetty kempin tikki ;)
Pöh. People's Republic of China, PRC. Mäkin olen kyttäillyt tuota laitetta. Mistä sen ostit/palautit?
Omasta puolestani voin suositella JForcen myymiä härveleitä, itse luulin aika pitkään että omani merkki on "pulse TIG" mutta keksin ovelasti katsoa koneen sivulle, se olikin LCD-vision. Saksalainen kiinassa tehty... Kaiketi merkki on tähän päivään mennessä vaihtunut mutta kaippa ne sisukset on samoja kaikissa. Valittamisen aiheet on aika pieniä ja ainoa vituttava ominaisuus on se että haluan säätää virran vaikka yhteen amppeeriin jos huvittaa, tuossa minimi on 20 DC ja 40 AC, lisäksi HF sytytystä ei saa pois päältä. No harva vissiin hitsailee kaljatölkkejä yhteen.. Makso jotain 1300â,¬, en osaa laskea niin moneen mitä vastaava Kemppi mahtais maksaa.
Lainaus käyttäjältä: maick - 13 marraskuu 13, 20:14:31
Pöh. People's Republic of China, PRC. Mäkin olen kyttäillyt tuota laitetta. Mistä sen ostit/palautit?
tooloutletista 579,- etola myy samaa 618,-, jos paikanpäältä jostain liikkeestä hakee niin realistinen hinta tinkauksineen lähempänä 550,-,varmaan ihan hyvä vehe kun esab lukee kyljessä. Tuskin ne ihan susia kehtaa myydä, mainoksessakin luki teollisuus käyttöön. Itsellä tosin tuo PRC valmistusmaana vähän särähtää korvaan, varsinkin kun on kyse tuollaisesta pitkän aikavälin hankinnasta. Se kestäminenkin tietenkin riippuu ihan millaiseen käyttöön tulee pistääkö heftin silloin toisen tällöin vai kärventääkö paksuseinämäistä yötä päivää.
Löytyhän se hissuukone kun jaksoi odottaa, romuna myytiin pajalta 3500w ac/dc tig. Ahlsellin huollossa käytin ja koneessa ei ollut mitään vikaa, kerrankin sattui parempi tuuri.